Art Garfunkel var aldri forsvunnet

Artisten Art Garfunkel er sporløst forsvunnet i Sverige. Foto: Scanpix/AP Photo/Henny Ray Abrams
Artisten Art Garfunkel er sporløst forsvunnet i Sverige. Foto: Scanpix/AP Photo/Henny Ray Abrams

Da Art Garfunkel ikke møtte opp til konsert fredag, hevdet arrangøren at sangeren var som sunket i jorden. Søndag ble det brakt på det rene at Garfunkel rett og slett var syk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Garfunkel skulle opptre sammen med blant annet Anastacia, Måns Zelmerlöf og John Miles i forbindelse med konsertkvelden Night of the Proms i Göteborg. Da det var Garfunkels tur til å innta scenen, var han imidlertid søkk borte.

Lørdagen var han fortsatt ikke funnet.

– Vi aner ikke hvor han er. Vi vet ikke mer enn at musikerne kom og sto klare til å spille i går, sa arrangøren Julius Malmström til TT Spektra.

Sølvstrupe

Art Garfunkel er best kjent som mannen med sølvstrupen i duoen Simon & Garfunkel, der Paul Simon utgjorde den andre halvparten. Simon & Garfunkel lagde en rekke sanger på 1960- og 70-tallet som senere er blitt regnet som klassikere innen amerikansk folkrock.

Produsenten for Night of the Proms, Niels Estrup, forteller imidlertid til Expressen søndag ettermiddag at Garfunkel aldri var forsvunnet.

– Han avlyste fredagens konsert 25 minutter før den begynte på grunn av sykdom. Hva slags sykdom det var, vet jeg ikke, sier Estrup.

Sjekket inn

Garfunkel skulle også synge i Malmø, og Estrup sier at amerikaneren hele tiden var innsjekket ved hoteller i de to byene, og at de ved to anledninger ble fortalt at han måtte avlyse.

– Å si at man ikke visste hvor han befant seg, er å ta hardt i, understreker han.

Estrup opplyser at 70 år gamle Garfunkel ifølge planen skal returnere til USA søndag kveld.

Les også:

Snill mann med kontroversiell suksess

Kåret til tidenes tristeste sang

Les flere nyheter

Personvernpolicy