Utlendinger synes norsk mat er ekkelt

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nordmenn rynker kanskje på nesa av ny og annerledes mat fra andre land, men våre favoritter blir møtt med samme skepsis ute.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fasilitator Helge Bergslien ved NCE Culinology har reist og smakt på alt fra småfuglinnvoller, mugg og maneter til insekter. Han har også introdusert norske matvarer i utlandet.

– Jeg kan love at de møter samme skepsis i andre land som insekter og annet møter hos oss. Særlig norsk brød oppfattes som usmakelig, seigt, ekkelt og lite holdbart. Videre setter vi i Vesten sammen ingredienser basert på harmoni, smaker som passer til hverandre. I andre deler av verden, som i asiatisk og søramerikansk mat vil de ha kontraster, som i sursøtt eller søtt-krydret. Da jeg hadde med norske jordbær til Thailand strødde de heller salt enn sukker på dem, sier han til NTB.

Han er overbevist om at det norske råvarespekteret i framtiden vil inneholde både insekter, halvråtne ingredienser og annet vi i dag ser på som ekkelt og skadelig for helsa. Til dem som tenker at de aldri vil spise noe av dette, har Bergslien et sidespark:

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi spiser allerede masse som er muggent, bare tenk på oster. Vi spiser både rå og halvråtne kjøtt- og fiskeprodukter, og vi tyller definitivt i oss masse som er veldig usunt og ikke minst superekkelt i andres øyne.

Les også:

Nye smaker på vei til din tallerken

Restene kan til og med bli bedre dagen derpå

Tre fulle menn drepte kalv og spiste den på nachspiel

Les flere nyheter