Åpen for alle - alltid

– Jukset med strekkoder for å få mer pant

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med falske strekkoder har en flaskebande i Arna i Bergen svindlet til seg mange tusen kroner, mener politiet. Tre personer er fengslet i saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kjøpmann Hallgeir Hansen ved Rema 1000 på Øyrane Torg fattet mistanke for noen uker siden, skriver Bergens Tidende.

– Det var høye utbetalinger med pant fra kassen: Mellom 400 og 800 kroner på hver lapp, og dette skjedde flere ganger for dagen, sier Hansen.

Da han sjekket dunken hvor pantegodset samles opp, fant han flere flasker der den originale strekkoden for pant var limet over med en ny strekkode. Flasker som skulle gi 1 krone i pant var manipulert, slik at beløpet i stedet var 2,50.

Lørdag ble en 45-åring fra Moldova, hans 45-årige ektefelle og en 34 år gammel venninne varetektsfengslet i fire uker mistenkt for bedrageri. Retten mener det både er fare for at de vil stikke av dersom de blir sluppet løs, og at bevis kan gå tapt. Politiet har så langt vært i kontakt med fem butikker i Arna som kan ha blitt svindlet

– Etterforskningen er i en tidlig fase. Dersom dette gjøres mange nok ganger, blir det penger av det, sier politiadvokat Liv Mette Karlsen om flaskeligaen.

Les flere nyheter