Drapssiktet 21-åring fremstilles for fengsling mandag

Drapssiktet 21-åring fremstilles for fengsling mandag
Drapssiktet 21-åring fremstilles for fengsling mandag

Den 21 år gamle mannen som er drapssiktet etter knivdramaet på Haugenstua i Oslo natt til lørdag, fremstilles trolig for varetektsfengsling mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En jevngammel venn av siktede døde lørdag ettermiddag på Ullevål sykehus som følge av knivskadene han ble påført.

Siktedes advokat Torgeir Falkum sier til NTB at siktede tok det veldig tungt og fortsatt er nedslått av budskapet han fikk lørdag ettermiddag, om at hans jevnaldrende kamerat var død.

– Han sier det var hans beste venn som døde, sier Falkum.

Gått gjennom avhøret

Den siktede mannen ble avhørt av politiet lørdag kveld. Falkum sier han søndag gikk gjennom utskriftene av dette avhøret sammen med sin klient.

– Siktede har forklart seg om alt politiet har spurt om og fastholder at vennen ble påført stikkskadene ved et uhell. Han erkjenner å ha vært på åstedet, men sier det som skjedde var et uhell og at han ikke har hatt et ønske om at dette skulle skje, sier Falkum, som ikke vil si mer om siktedes forklaring.

21-åringen er siktet for forsettlig drap. En 31 år gammel kvinne som også er siktet i saken, ble løslatt lørdag.

Krangel

Dagbladet skriver at en 22 år gammel kvinne var til stede i leiligheten under opptakten til drapet.

– Det oppsto en krangel mellom meg og den siktede 21-åringen. Og barndomskameraten min gikk imellom. Det var ikke noe knuffing eller noe sånt, sier hun til avisen. Hun forteller at hun ikke var inne i leiligheten da knivstikkingen skjedde, og at det var hun som ringte etter ambulanse da hun skjønte kameraten var såret.

Pågrepet

Den siktede mannen ble sammen med 31-åringen pågrepet kort tid etter at meldingen om knivstikkingen kom inn klokken 2.10 natt til lørdag. 21-åringen ble lagt inn på Ullevål sykehus og operert flere ganger, men døde rundt klokken 12 lørdag ettermiddag, ifølge vaktleder Jon Rune Lande ved kriminalvakten i Oslo politidistrikt.

Kriminalteknikere undersøkte åstedet natt til lørdag.Politiadvokat Anne Cathrine Christiansen ønsket søndag ikke å opplyse om detaljer i etterforskningen av saken.

Les også: Mann døde etter knivstikking

Les flere nyheter

Personvernpolicy