Mæland får 15 måneders prosjektstilling og sluttpakke

Øystein Mæland beholder millionlønnen etter han sluttet som politidirektør. Foto: NTB scanpix
Øystein Mæland beholder millionlønnen etter han sluttet som politidirektør. Foto: NTB scanpix

Øystein Mæland beholder lønna han hadde som politidirektør i et 15 måneder langt oppdrag for Helse- og omsorgsdepartementet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mæland krevde over 1 million kroner etter at åremålskontrakten han hadde som politidirektør ble brutt.

Etter å ha sittet i forhandlinger med Justisdepartementet i flere uker, kom partene fredag til en avtale. Mæland skal jobbe med reformer innen rettspsykiatri for Helse- og omsorgsdepartementet ut 2013. Han beholder årslønnen han hadde som politidirektør på 1.426.000 kroner.

Når han går av, får han en sluttpakke for seks måneders lønn, tilsvarende 713.000 kroner. Han får også rett til å ta ut tre måneders studiepermisjon.

– Øystein Mæland er tilfreds med at man har funnet fram til en aktiv avtale hvor han kan bruke sin kompetanse til nytte for både Justisdepartementet og Helse- og omsorgsdepartementet, og hvor han samtidig sikres tid og økonomi til å finne annen stilling, sier Mælands advokat Nicolay Skarning.

Les også: Les også: Kripos-sjefen blir ny politidirektør

Mæland trekker seg

Slik annonserte Mæland sin avgang

Mæland trakk seg fra stillingen i midten av august da han følte at han ikke hadde tilstrekkelig tillit fra justisminister Grete Faremo.

Det var etter at 22. juli-kommisjonen hadde lagt fram en knusende rapport om politiet. Mæland var i utgangspunkt innstilt på å ta ansvar og arbeide for å styrke beredskapen. Da han trakk seg, hadde han fortsatt fem år igjen av åremålet.

Faremo: – Vurderte aldri å sparke Mæland

Les flere nyheter

Personvernpolicy