Stort kunsttyveri etterforskes i Hedmark

Nasjonale kunstskatter fra den nasjonalromantiske perioden på midten av 1800-tallet ble i forrige uke stjålet fra et hus i Hamar-området. Bildene er verdt millioner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag 20. september forsvant sju malerier fra en adresse på Hedmarken. Alle bildene hang på samme sted. Ved Hamar politistasjon er det nå satt i gang en stor etterforskning, og bildene blir etterlyst i både nasjonale og internasjonale kanaler, skriver Hamar Arbeiderblad.

Det dreier seg om bilder malt av eliten av norske kunstnere fra den nasjonalromantiske perioden på midten av 1800-tallet. Velkjente Adolph Tidemand og Hans Gude er blant kunstnerne.

– Opplysningene vi har så langt tyder på at bildene samlet kan være verdt minst to millioner kroner, sier etterforsker Jim Roger Lillemo til avisen.

Politiet har ingen opplysninger om hvem som står bak, men jobber etter en teori om at noen kan ha visst at disse bildene hang på akkurat dette stedet. Det skal ikke ha forsvunnet andre gjenstander av verdi. Politiet vil ikke utelukke at det dreier seg om et bestillingstyveri.

Les også:

Oppdaterte facebook mens han holdt gissel

Les flere nyheter

Personvernpolicy