Jente (13) forsøkt lokket inn i bil i Bærum

Jente (13) forsøkt lokket inn i bil i Bærum
Jente (13) forsøkt lokket inn i bil i Bærum

Jenta var på vei hjem da mannen tok kontakt. For tredje gang på to døgn har et barn i Bærum blitt forsøkt lukket inn i en bil.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokka 13.52 torsdag, mens jenta på 13 år var på vei hjem fra skolen, skal en mann han forsøkt å lokke henne inn i en bil. Jenta kom syklende da føreren av en mørk bil spurte om hun ville sitte på.

Det bekrefter politiet overfor Budstikka.

Bortføringsforsøket skal ha skjedd i nærheten av en matbutikk i Lommedalsveien i Bærum. Jenta skal ha blitt svært redd og løpt inn en sidevei i det mannen forsøkte å lure henne inn i bilen. Ifølge Budstikka søker flere politipatruljer i det aktuelle området, med støtt fra et politihelikopter.

– Beskrivelsen av føreren er veldig vag. Men det dreier seg om en mørk bil, bekrefter operasjonsleder Åste Tanem i Asker og Bærum politidistrikt.

Det skal ha vært jenta selv som ringte til sin moren som kontaktet politiet om lokkesaken.

De siste dagene har fire unge barn blitt forsøkt lokket inn i en bil som av flere beskrives som mørk.

Les også: - Gutt forsøkt dratt inn i bil i Bærum

Flere forsøkt lurt inn i bil

Tirsdag ble en åtte år gammel gutt stoppet av en mann som ønsket å få med seg den unge gutten inn i bilen.

Gutten skal ha vært elev ved Lesterud skole. På skolens nettside skriver de at de tok alle forholdsregler etter hendelsen.

«Alle ansatte på skole og SFO ble orientert og foreldre til SFO-barn ble kontaktet slik at ingen skulle gå alene hjem. Dessuten ble uteinspeksjonen styrket for å sikre våre uteområder. Naboskoler i dalen er også orientert», skriver skolen.

Tirsdag ble to elever ved Jar skole forsøkt lokket inn i en bil med godteri. Skolen skal ha hatt samtaler med elevene og deres foreldre etter hendelsen.

«Vi oppfordrer alle foreldre til å ikke la barna sine gå alene til og fra skolen. Snakk med barna deres om hvordan de skal opptre dersom noen fremmede tar kontakt med dem», skriver skolen på sin hjemmeside.

Les også: Ble ikke forsøkt dratt inn i bil i Bærum

– Viktig å beholde roen

Laila Stenersen ved Asker og Bærums- krimavdeling oppfordrer foreldre og barn om å bevare roen etter flere lokke-saker denne uka.

– Det er viktig at foreldre og omsorgspersoner beholder roen og håndterer dette på en fornuftig måte, slik at barna ikke blir skremt, og at man ikke skaper unødig angst. Vi ser ofte i slike saker at når dette tas opp, så blir man skremt og ser ting som ikke er reelt, slår hun fast overfor Budstikka etter at flere unge hevder å ha vært utsatt for lokke-forsøk.

Les også: Kidnappet 8-åring kontaktet nødsentralen selv

Les flere nyheter

Personvernpolicy