Tilstår drap i Larvik

Politiet gjør sine undersøkelser utenfor Holms motell mandag morgen der en mann ble skutt I natt. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Politiet gjør sine undersøkelser utenfor Holms motell mandag morgen der en mann ble skutt I natt. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En 20 år gammel mann har tilstått at han skjøt og drepte en 35-åring i Larvik natt til mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Natt til mandag ble en 35 år gammel mann skutt og drept på Holms motell utenfor Larvik. 35-åringen forsøkte å komme seg til en bensinstasjon i nærheten av motellet, men blødde så kraftig at han døde på veien.

20-åringen som nå har tilstått, ble pågrepet bare en time etter drapet – i en leilighet noen kilometer fra åstedet.

Mannen skal ha lagt kortene på bordet under et avhør.

– Min klient innrømmer å stå bak drapet nå som han er nykter, sier 20-åringens forsvarer, advokat Jon Anders Hasle, til ABC Nyheter.

– Jeg vil karakterisere det første avhøret som diskutabelt.

– Var din klient påvirket av alkohol eller narkotika under det første avhøret?

– Det vil jeg ikke kommentere. Det jeg kan si er at han ikke var seg selv, utover det kan det diskuteres om det var forsvarlig å gjennomføre det første avhøret, sier Hasle.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: To varetektsfengslet etter drapet i Larvik

Gått noen runder med seg selv

Det skal ha vært ønsket om å fortelle de pårørende hva sin virkelig skjedde den dramatiske natten som ligger til grunn for tilståelsen.

– Han opplever situasjonen som veldig vanskelig og tenker på at de pårørende trenger å få vite hva som har skjedd. De siste dagene har han tenkt og gått noen runder med seg selv, sier Hasle.

– Ønsket om at sannheten skal komme frem har hatt stor betydning. I tillegg ønsker han å være åpen mot sin- og offerets familie. Han tar dette svært tungt, fortsetter han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er fortsatt fem siktede i saken

I en pressemelding sier politiet at tilståelsen er et direkte resultat av mange etterforskningsskritt.

– Det er fortsatt fem siktede i saken og det gjenstår betydelig arbeid før det kan trekkes noen endelig konklusjon om oppklaring, sier politiadvokat Magnar Pedersen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiadvokaten vil ikke kommentere innholdet i etterforskningen så langt, men havder at saken fortsatt har høy prioritet etter 20-åringens tilståelse.

I tillegg til 20-åringen som har tilstått og hans 42 år gamle far, ble to menn og en kvinne, alle i 20-årene, varetektsfengslet etter drapet. Kvinnen ble løslatt tirsdag, men siktelsen er opprettholdt.

Les også: Far og sønn er siktet i brutal drapssak

Banket opp og skutt i ryggen

Politiet har siden drapsnatten jobbet med en teori om at 20-åringen skal ha ønsket å hevne et forhold for sin far. Etter det ABC Nyheter erfarer skal det ha vært et slagsmål mellom drapsofferet og den siktede 42 år gamle faren i forkant for drapet.

Jeg ønsker verken å bekrefte eller avbekrefte hva som ligger bak drapet. Utover dette ønsker jeg ikke å kommentere flere opplysninger i fare for at det vil ødelegge etterforskningen, sier Hasle.

Artikkelen fortsetter under annonsen

35-åringen skal ha kommet seg ut av leiligheten etter å ha blitt brutalt banket opp og skutt i ryggen. Han skal ha seinet om før han fikk kontaktet noen om hjelp.

Drapsofferet skal ha forsøkte å komme seg til en bensinstasjon i nærheten av motellet, men de kraftige blødningene førte til at han døde på veien.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: - Våknet av redselsfulle skrik

Kriminelt belastet miljø

Både drapsofferet og 20-åringen og hans far, skal ha tilhørt et svært belastet miljø i byen. Lokalt politi skal ha vært svært bekymret for utviklingen i miljøet. I en rettsak i Sandefjord i juni skal et politivitne ha betegnet miljøet som vært godt organisert. Vitnet sa også at ungdomsmiljøet er det hardeste han hadde sett på 15 år.

Vi så dem allerede i 2008. Da var flere av dem bare 15—16 år gamle, og de var i et svært godt organisert miljø som allerede var straffet for svært alvorlig kriminalitet, sa politivitne under en rettssak i Sandefjord i juni.

Far og sønn som er siktet i saken er begg tidligere straffedømte for flere volds- og vinningsforbrytelser, sammen med drapsofferet.

Les også:

Drapet kan ha vært hevn

De tre siktede avhørt etter bestialsk drap

Mann i 30-årene skutt og drept i Larvik

Les flere nyheter