Advarer mot påkjørt bjørn i Karasjok

Politiet i Karasjok advarer om at en bjørn ble skadd i en påkjørsel utenfor Karasjok onsdag kveld. Samtidig ble en annen bjørn sett i et boligfelt i bygda.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– To jaktlag blir torsdag morgen sendt ut regi av Statens naturoppsyn for å spore opp og skyte to bjørner, forteller lensmann Kjell Magne Grønnli i Karasjok til Aftenposten.

Det ene jaktlaget skal spore opp og finne en bjørn som ble påkjørt ved Gamehisnjarga, noen kilometer fra finskegrensen. Det andre jaktlaget skal lete etter en bjørn som ble sett vandrende midt i boligfeltet på Svenskebakken i bygda omtrent samtidig.

– Det er åpenbart at bjørnen som er skadet etter påkjørselen kan være farlig for mennesker, og vi vil anmode folk om å være forsiktige med å begi seg ut i området der jaktlagene skal lete, sier Grønnli.

Se også: Her svømmer bjørnen bare meter unna ham

Ifølge operasjonsleder Svein-Erik Jacobsen i Øst-Finnmark politidistrikt var det en finsk kvinne som kjørte langs riksvei 92 mot Finland som traff bjørnen ved 21-tiden onsdag kveld. I sammenstøtet ble kjøretøyet påført mindre skader langs siden.

Norsk politi har varslet finsk politi, samt naturoppsynsmyndighetene der, i tilfelle bjørnen tar seg over grensen.

Se også: Isbjørn prøver å slå seg fri

Se også: Her møter de en ulv på svømmetur

Les flere nyheter her

Personvernpolicy