Åpen for alle - alltid

Tiåring anmeldt for vold mot lærer

Artikkelen fortsetter under annonsen

En ordfører i Buskerud meldte forrige uke en ti år gammel gutt til politiet. Anmeldelsen lød på vold mot offentlig tjenestemann, etter at gutten skal ha sparket en lærer i magen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Saken er rutinemessig henlagt skriver Bygdeposten. Moren fortviler over kommunens framgangsmåte og reagerer sterkt på at hun ikke ble orientert om at gutten skulle anmeldes.

Bakgrunnen for politianmeldelsen skal være at gutten forrige uke sparket en lærer i magen. Ifølge guttens mor har det vært mange episoder med sønnen på skolen, og hun har avtale om at hun skal kontaktes på telefon når noe alvorlig skjer.

Det skjedde ikke i dette tilfellet. Overraskelsen var derfor stor da det dukket opp en politianmeldelse i posten. Anmeldelsen lød på vold mot offentlig tjenestemann, og guttens navn sto på konvolutten.

– Heldigvis var han ikke hjemme, ellers hadde han åpnet konvolutten selv, forteller moren til avisen.

Ordføreren i den aktuelle kommunen forsvarer framgangsmåten.

– Jeg ønsket å vise at vi tar de ansattes sikkerhet og arbeidsmiljø på alvor, sier ordføreren, som viser til at lærere har følt seg usikre og har vært redde for å gå på jobb. At saken ville bli henlagt var ordføreren klar over.

– Vi anmeldte fordi vi ønsket at barnevernet skulle kobles inn, det skjer automatisk ved anmeldelse, sier ordføreren, som aldri tidligere har gått til det skritt å anmelde noen barn i kommunen.

Les flere nyheter her