Åpen for alle - alltid

Tromsø til cupfinale

Tromsøs Zdenek Ondrásek scorer   i semifinalekampen i fotball mellom Tromsø IL og Molde  på Alfheim stadion onsdag  kveld. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
Tromsøs Zdenek Ondrásek scorer i semifinalekampen i fotball mellom Tromsø IL og Molde på Alfheim stadion onsdag kveld. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tromsø er klar for sin første NM-finale i fotball på 16 år etter at Molde ble slått 2-1 i semifinalen onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
NM fotball menn onsdag, semifinale:
Tromsø – Molde 2-1 (1-0)

5722 tilskuere

Mål: 1-0 Zdenek Ondrasek (3), 2-0 Ole Martin Årst (72), 2-1 Daniel Chima Chukwu (83).

Dommer: Tommy Skjervanger, Kaupanger.

Gult kort: Serigne Modou Kara Mbodji, Tromsø, Mattias Moström, Martin Linnes, Molde.

Lagene:

Tromsø (4-4-2): Benny Lekström – Hans Norbye, Fredrik Björck, Saliou Ciss, Ruben Kristiansen – Thomas Kind Bendiksen, Serigne Modou Kara Mbodji, Ruben Yttergård Jenssen, Thomas Drage (Magnus Andersen fra 77.) – Aleksandar Prijovic (Ole Martin Årst fra 62.), Zdenek Ondrasek (Remi Johansen fra 79.).

Molde (4-3-3): Espen Bugge Pettersen – Martin Linnes, Kristoffer Paulsen Vatshaug, Børre Stenslid, Knut Olav Rindarøy – Daniel Berg Hestad, Magnus Wolff Eikrem, Etzaz Hussain (Daniel Chima Chukwu fra 31.) – Mattias Moström, Davy Claude Angan (Emmanuel Ekpo fra 46.), Jo Inge Berget (Magnus Stamnestrø fra 81.).

Dermed kan Per-Mathias Høgmo også få en minneverdig avslutning med klubben. Cupfinalen blir hans siste kamp som Tromsø-trener. TIL spilte også NM-finale i 1986 og 1996, og begge kampene endte med cupgull (4-1 mot Lillestrøm og 2-1 mot Bodø/Glimt).

Vertene åpnet forrykende på Alfheim, og allerede før minuttet var spilt ble Molde reddet av stolpen. Likevel måtte ikke hjemmefansen vente lenge før de kunne slippe jubelen løs. Bare to minutter senere var TIL i føringen. Molde-forsvaret klarte ikke å få klarert i egen 16-meter, og ballen havnet hos Zdenek Ondrasek som skjøt TIL i ledelsen.

Årst-mål

Molde ble effektivt stoppet av Tromsø-forsvaret og skapte få sjanser før pause. Utover i annen omgang viste Ole Gunnar Solskjærs mannskap bedre takter, men uten at den regjerende seriemesteren klarte å utligne.

Snaut 20 minutter før full tid slo Tromsø til igjen. Spissveteranen Ole Martin Årst ble spilt fri, og alene med keeper Espen Bugge Pettersen gjorde 36-åringen ingen feil. Han satte ballen mellom beina på Moldes sisteskanse og i mål. Årst ble byttet inn ti minutter tidligere.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Daniel Chukwu Chima ga Molde håp da han reduserte for gjestene sju minutter før full tid, men TIL holdt unna i sluttminuttene og kunne til slutt feire plass i cupfinalen.

Møter Hødd eller Brann

Tromsø har vært sterke på eget kunstgress denne sesongen, og laget står uten tap hjemme på «Fort Alfheim». Siste tap kom faktisk mot Molde i serien i oktober i fjor.

Finalemotstander blir enten 1.-divisjonslaget Hødd eller Brann. De to lagene møtes torsdag. Cupfinalen spilles på Ullevaal stadion 25. november.

Les kampreferat her.

Les mer om fotball