35-åring i fengsel for å ha skutt ulv

En 35 år gammel mann er i Øvre Romerike tingrett dømt til fire måneders fengsel for å ha skutt en ulv på Nes i Akershus 17. august i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I tillegg er mannen fradømt retten til å drive jakt og fangst i to år, og våpenet som han brukte da han felte ulven, en rifle med kikkertsikte, blir inndratt. 35-åringen ble frifunnet for kravet om å betale sakskostnader.

Det var klokken 9.05 onsdag 17. august i fjor at 35-åringen på 84 meters hold ifølge dommen drepte «en voksen ikke-stasjonær hannulv med et rettet skudd», uten at det forelå fellingstillatelse. Ulven var cirka 25 meter fra en strøminnhegning da den ble skutt. I innhegningen var det fire sauer.

35-åringen mener han handlet i nødverge og erkjente seg derfor ikke skyldig etter tiltalen. Han meldte selv fra til politiet om fellingen.

Retten har funnet at det ikke forelå et direkte angrep fra ulven mot sauene. Retten var delt i spørsmålet om 35-åringen kunne klandres for å ha trodd at ulven var i direkte angrep. Men retten var enstemmig i at mannen kunne ha forsøkt å skremme bort ulven med blant annet varselskudd. En enstemmig rett konkluderer med at mannen handlet med forsett.

Saken ble anmeldt av Norges Miljøvernforbund. Forbundets jurist Jon Bakke er godt fornøyd med dommen. Han kaller dette en viktig seier for beskyttelsen av rovdyr.

Les også:

Senterpartiet vil ha fri ulvejakt

Bønder i Oppland ansetter væpnet gjeter

Ulv til angrep på hund ved husvegg

Dyrepasser drept av ulv i svensk dyrepark

Flere av alfadyrene i ulveflokkene er forsvunnet

Les flere nyheter

Personvernpolicy