Pårørende reagerer på Utøya-gruppe på Facebook

Tidligere leder av Norwegian Defence League, Ronny Alte, har opprettet Facebook-gruppen «Vi som støtter opprettelsen av et fredssenter på Utøya». Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Tidligere leder av Norwegian Defence League, Ronny Alte, har opprettet Facebook-gruppen «Vi som støtter opprettelsen av et fredssenter på Utøya». Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Den tidligere lederen av Norwegian Defence League (NDL), Ronny Alte, har opprettet en Utøya-gruppe på Facebook.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere NDL-lederen er nå leder for den islamkritiske organisasjonen Norges Frihetsparti.

– Jeg mener helt klart at det bør opprettes et fredssenter på Utøya, som et monument over de grusomme handlingene som fant sted, sier Alte til Bergens Tidende.

Over 200 av de etterlatte ønsker ikke at AUF skal gjenreise bygningene på øya for å fortsette å drive politisk virksomhet der. Tirsdag meldte TV 2 at de ønsker at Utøya skal bli et fredsmuseum. Alte opprettet Facebook-gruppen «Vi som støtter opprettelsen av et fredssenter på Utøya» etter å ha sett innslaget på TV.

Nettstedet Vepsen skriver at flere av gruppas medlemmer er fra Stopp Islamiseringen Av Norge (SIAN) og Norwegian Defence League.

Leder av Støttegruppa etter 22. juli, Trond Blattmann sier til Dagbladet at han tviler på at Facebook-gruppen er opprettet til det beste for de etterlatte. Også Utøya-overlevende Magnus Håkonsen reagerer på opprettelsen av gruppen og kaller det respektløst.

Den tidligere lederen av NDL ser ikke at det er så kontroversielt at han har opprettet gruppen, eller ønsker å støtte de som vil ha et fredssenter på Utøya.

– Selv om jeg ikke støtter partiet, kan jeg støtte de pårørende, sier Alte.

Les også:

Slik blir «Nye Utøya» - skal stå ferdig i 2015

- Skal Eskil unnskylde at han lever?

Antiislamist: - Ytringsfriheten bare for noen

Tore Tvedt og tidligere NDL-leder i vitneboksen tirsdag

Les flere nyheter

Personvernpolicy