Obama øker ledelsen i vippestater

President Barack Obama har all grunn til å smile. Foto: AP/Scanpix
President Barack Obama har all grunn til å smile. Foto: AP/Scanpix

Barack Obama øker ledelsen over Mitt Romney i flere avgjørende vippestater, ifølge ny måling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Målingene gir Obama en ledelse på mellom 4 og 8 prosentpoeng over Romney. Det er i Ohio Obama nå leder med 8 poeng, ifølge en spørreundersøkelse utført av Washington Post.

Ingen republikansk presidentkandidat har noensinne vunnet presidentvalget uten å kapre Ohio valgkvelden. Den siste demokraten som klarte det, var John F. Kennedy i 1960.

Politiske eksperter sier det er få veier for Romney til Det hvite hus uten Ohio, melder CNN. Og Romney var tirsdag i Ohio på valgkampmøter med sin visepresidentkandidat Paul Ryan.

Jevnt løp

Romneys valgkampledelse insisterer på at kappløpet er jevnere enn de nye målingene tyder på, og at det fortsatt er helt åpent hvem som vinner 6. november.

– Jeg er trygg på situasjonen, sier Romneys rådgiver Rich Beeson.

Ifølge Beeson viser republikanernes egne målinger at mellom 7 og 9 prosent av Ohios velgere ennå ikke har bestemt seg, og at mange av dem er svært misfornøyd med Obama.

De nye målingene fra Ohio, Florida, Iowa og Nevada er alle gjennomført etter offentliggjøringen av det omstridte hemmelige opptaket fra Romneys tale på en pengeinnsamling.

Les også: - En president jobber for alle

Kina-kritikk

Romney og Ryan drev tirsdag valgkamp sammen for første gang på over tre uker, og de lover nå en mer aggressiv valgkamp i sluttspurten de siste seks ukene.

Under valgkampmøtet slaktet Romney som vanlig Obamas forsøk på å bedre økonomien og for å være for ettergivende overfor Kina. Romney anklager Kina for urent spill i handelspolitikken gjennom blant annet å holde valutakursen kunstig lav.

– Vi kan ikke konkurrere med folk som ikke følger reglene, og jeg vi ikke la det fortsette, sa Romney til velgere i Ohio.

Les også: Romney: Halve USA er arbeidssky trygdemottakere

- Toppen av kransekaka

Tydeligere

Romney og republikanerne håper en tøffere handelspolitikk vil slå godt an i Ohio, der arbeidsløsheten ligger på 7,2 prosent. Det er likevel lavere enn det nasjonale gjennomsnittet på 8,1. Tusenvis av arbeidsplasser i delstaten ble reddet av føderale krisepakker til bilindustrien.

– Jeg skulle ønske at Romney blir tydeligere og legger fram sine detaljerte planer. Jeg vil at han konsentrer seg om hva kan kommer til å gjøre, sier dataingeniøren Ken Warner (50) i Sør-Dayton til Reuters.

Les også: Et løft for Obama

Les flere nyheter her

Personvernpolicy