To varetektsfengslet etter drapet i Larvik

Fem personer er siktet etter at en 35 år gammel mann ble skutt og drept ved Holms Motell i Larvik natt til mandag.
Fem personer er siktet etter at en 35 år gammel mann ble skutt og drept ved Holms Motell i Larvik natt til mandag.

To menn i begynnelsen av 20-årene er i Tønsberg tingrett varetektsfengslet i fire uker. De er siktet for å ha drept en 35 år gammel mann på et motell i Larvik natt til mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den ene av dem er fra Larvik. Han må tilbringe de to første ukene i full isolasjon, med brev- og besøkskontroll, samt medieforbud, avgjorde retten tirsdag ettermiddag. Den andre er fra Sandefjord. Han er ilagt brev- og besøkskontroll i hele varetektsperioden på fire uker, og må sitte i full isolasjon og med medieforbud i to uker, skriver Dagbladet.

Ytterligere tre personer er siktet i saken. De to mennene som nå er varetektsfengslet, ble pågrepet kort tid etter at en 35 år gammel mann ble skutt og drept på et Holms Motell utenfor Larvik natt til mandag. En kvinne i begynnelsen av 20-årene ble også pågrepet sammen med mennene. Politiet skal vurdere om de skal be om varetekt for henne.

Les også: Far og sønn er siktet i brutal drapssak

Etter avhør av de tre siktede, ble ytterligere to personer tirsdag pågrepet og siktet.

– Det er to menn, en i 40-årene og en i 20-årene, som nå er pågrepet og siktet for forsettlig drap eller medvirkning til dette. Dermed har vi fem siktede i denne saken så langt, sier stasjonssjef Magnar Pedersen ved Larvik politistasjon til NTB.

Mulig hevnmotiv

Ifølge VG er den ene mannen, en 42-åring, faren til en av dem som ble pågrepet natt til mandag. Han skal ha vært innblandet i en voldsepisode med drapsofferet, og en teori er at det er 42-åringens sønn som har hevnet seg på den drepte 35-åringen.

Av hensyn til etterforskningen vil ikke Pedersen kommentere hva politiet mener ligger bak skytingen.

– Vi merker oss ting og opplysninger, men har ikke trukket noen konklusjoner. Vi etterforsker fortsatt bredt og holder alle muligheter åpne.

Stasjonssjefen legger til at politiet merker seg spekulasjoner rundt saken i mediene og at det «ikke er ukjente opplysninger». Han vil ikke gå inn på andre detaljer i saken eller forholdet mellom de involverte.

– Der er det betydelig mer arbeid å gjøre, sier Pedersen.

Les også: - Våknet av redselsfulle skrik

Langfinger-miljø

35-åringen ble erklært død på stedet. Politiet fikk melding om skytingen klokken 3.25, og i løpet av en times tid var to menn i 20-årene pågrepet for drapet, og en jevnaldrende kvinne ble pågrepet samtidig.

De to mennene som tirsdag ble varetektsfengslet, tilhører ifølge Dagbladet et miljø som kalles MFU – en forkortelse for «middle finger up». Politiet i Sandefjord advarte mot dette miljøet i sommer. Politiet ønsker ikke å kommentere om de to sist pågrepne i saken også tilhører samme miljø.

– Vi kommenterer ikke miljø, men alle de siktede har kjennskap til hverandre. Navnene er ikke ukjent for politiet, sier Pedersen.

Bakgrunn:

Drapet kan ha vært hevn

De tre siktede avhørt etter bestialsk drap

Mann i 30-årene skutt og drept i Larvik

Les flere nyheter

Personvernpolicy