Ranere ble felt av spyttklyse

DØMT: De to guttene som ranet Raufoss Storkiosk for seks år siden, ble 24. september i år dømt etter at de ble felt av en spyttklyse. (ILLUSTRASJONSFOTO: Colourbox)
DØMT: De to guttene som ranet Raufoss Storkiosk for seks år siden, ble 24. september i år dømt etter at de ble felt av en spyttklyse. (ILLUSTRASJONSFOTO: Colourbox)

...seks år etter at ranet fant sted.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To gutter i alderen 16 og 18 år, ranet for seks år siden Raufoss Storkiosk, og kom derfra med 6254 kroner.

24. september i år, seks år etter ranet, erkjente begge straffeskyld i Gjøvik tingrett etter å ha blitt felt av en seks år gammel spyttklyse, melder Oppland Arbeiderblad (OA).

Ble henlagt

Mens den yngste gutten var inne i kiosken og ranet den ansatte med softgun, sto den andre utenfor og holdt vakt. Han skal angivelig ha spyttet flere ganger på bakken mens ranet pågikk.

Politiet kom til åstedet fem minutter etter at ranet ble rapportert.

Her tok de en DNA prøve av spyttklysene de fant utenfor kiosklokalet. 18-åringen som hadde stått utenfor og holdt utkikk, fantes på den tiden ikke i DNA-registeret og saken ble henlagt.

Les også: Undersøkelse: Tro på evig straff gir mindre kriminalitet

Tatt etter hasj-funn

Noen år senere, i november 2011, ble 18-åringen tatt på toget mellom Oslo og Hamar med 20,5 gram hasj. Etter at DNAet hans ble registert, dukket det opp treff i Raufoss-ranet.

Etter noen timer i avhør tilsto den nå 24 år gamle mannen, men han ville ikke navngi sin medsammensvorne. Da han senere tok kontakt med ham, meldte den yngste seg for politiet.

Den nå 22 år gamle gutten fortalte i retten i går at han ikke kunne la vennen ta straffen alene.

Tilståerrabatt

Begge guttene er i gang med å etablere normale voksne liv, og er lei seg for ranstiltalen.

22-åringen beklaget hendelsen overfor den ansatte i kiosken.

Politiadvokat Trine Hanssen endte på en straffepåstand om 12 måneders fengsel, hvorav seks er betinget for den yngste gutten, og 11 måneder fengsel, der seks er betinget, for den eldste. Det er etter at hun har trukket fra tilsåerrabatt.

Forsvareren til den yngste mener mannen, som var 16 år og 9 måneder da han ranet kiosken, heller burde få samfunnsstraff.

Det samme mener forsvareren til den eldste. Han argumenterte med at hans klient så vidt hadde fylt 18 år, og var under ettervern fra barnevernet. Han burde derfor bedømmes som om han var mindreårig, ifølge forsvareren.

Dommen faller neste uke.

Les også:

Nesten tre personer ranes i Oslo hver dag

Utga seg for å være politi - ranet mann

Les andre nyheter

Personvernpolicy