Soldater tiltalt for å ha tisset på døde talibanere

To amerikanske marinesoldater risikerer straff for å ha urinert på likene av døde Taliban-opprørere i Afghanistan og posert for fotografer sammen med de døde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En videofilm som dukket opp på internett i januar, viser fire amerikanske soldater som urinerer på tre blodige lik. En av mennene, tydelig klar over at han blir filmet, sier: «Ha en fin dag, kompis» til en av de døde.

Mandag kunngjorde det amerikanske forsvarsdepartementet at to av dem blir stilt for retten. De to er tiltalt for å ha forbrutt seg mot den amerikanske militærlovgivningen Uniform Code of Military Justice.

Les også: Britisk soldat fikk barn i Afghanistan

Snart forlater vi Afghanistan

Les flere nyheter

Personvernpolicy