Aktor: – Blasfemi-anklaget jente rømte til Norge

Den kristne jenta som er anklaget for blasfemi i Pakistan, Rimsha Masih, er her på vei til et helikopter etter at hun ble sluppet fri mot kausjon 8. september. Foto: Reuters / NTB scanpix
Den kristne jenta som er anklaget for blasfemi i Pakistan, Rimsha Masih, er her på vei til et helikopter etter at hun ble sluppet fri mot kausjon 8. september. Foto: Reuters / NTB scanpix

Rao Abdur Rahim, aktor i saken mot den 14 år gamle pakistanske jenta som er anklaget for blasfemi, hevder at jenta har rømt til Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På bakgrunn av dette krever han at den utviklingshemmede jenta, Rimsha Masih, skal møte for retten 1. oktober, når aktoratet er blitt bedt om å legge fram en ny tiltale etter avsløringene som er blitt gjort de siste ukene.

Den kristne jentas advokat, Tahir Naveed Chaudhry, sier at 14-åringen fortsatt befinner seg i Pakistan. Han vil imidlertid ikke oppgi hvor, av hensyn til jentas sikkerhet.

Les også: Jenta i pakistansk blasfemisak får trolig gå

UD vet ikke

Det er ikke kjent om jenta har en tilknytning til Norge. Utenriksdepartementet i Norge (UD) kjenner ikke til hvorvidt det stemmer at jenta har kommet seg hit til landet etter at hun ble sluppet fri fra varetekt.

– Departementet er ikke blitt gjort kjent med dette, sier kommunikasjonsrådgiver Svein Michelsen i UD til NTB.

Utlendingsdirektoratet vil ikke kommentere saken på individuelt grunnlag.

Rimsha og hennes familie, som har levd i frykt for sine liv siden anklagene ble frembrakt, ble flyttet til et ukjent sted da hun ble satt fri mot kausjon 8. september.

Den mindreårige jenta tilbrakte tre uker i varetekt i et fengsel for voksne etter at muslimske naboer anklaget henne for å ha satt fyr på islamske religiøse tekster i midten av august.

Les også: - Imam plantet falskt blasfemi-bevis på kristen jente

Ungdomsdomstol

En dommer bestemte mandag at saken mot Rimsha skal overføres til en ungdomsdomstol forbi det er blitt påvist at hun er mindreårig. Men påtaleadvokat Rahim avviser helseerklæringen og hevder at jenta er 21 år gammel.

Politiet sa til retten lørdag at jenta ikke er skyldig. Imamen Hafiz Mohammed Khalid Chishti, som var den som overleverte bevisene til politiet, ble i begynnelsen av september pågrepet for å ha tuklet med bevisene. Han risikerer å bli stilt for retten i stedet.

Les flere nyheter

Personvernpolicy