Ektepar siktet for å ha voldtatt konas elsker

Et ektepar er siktet for grov voldtekt av konas elsker i parets leilighet i Oslo i forrige uke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var torsdag at en mann ifølge siktelsen ble utsatt for voldtekter og annen mishandling i et rom i parets leilighet. Lørdag ble paret, en mann i 40-årene og en kvinne i 30-årene, varetektsfengslet i Oslo tingrett i henholdsvis fire og to uker, skriver Dagbladet.

Paret er siktet etter den alvorligste delen av voldtektsparagrafen i straffeloven. Den omfatter overgrep «begått på en særlig smertefull eller særlig krenkende måte» og har strafferamme på 21 års fengsel.

Les også: Festvoldtekter mest vanlig

Bakgrunnen for saken skal være at ektemannen torsdag uventet dukket opp hjemme samtidig som kona hadde sex med elskeren. Da ektemannen oppdaget dette, skal han ha straffet konas elsker ved å voldta ham. Mishandlingen pågikk i flere timer, ifølge politiet. Siktelsen kan bli utvidet til å omfatte frihetsberøvelse.

Offeret hevder at kvinnen medvirket, men kvinnens forsvarer Truls Dramer opplyser at hun ikke visste at elskeren ble voldtatt, og at hun var i et annet rom. Ektemannen har bekreftet at han var involvert i deler av hendelsesforløpet, men har ikke erkjent straffskyld.

Ekteparet og konas elsker er fra Afghanistan. Ekteparet har fire små barn. Barna skal ha vært i leiligheten da mannen ble voldtatt.

Les også: Flere anmeldte voldtekter i Oslo i 2012

Les flere nyheter

Personvernpolicy