Åpner for bruk av egenmelding i ett år

NAV åpner for at egenmelding kan brukes over mye lengre tid enn i dag.
NAV åpner for at egenmelding kan brukes over mye lengre tid enn i dag.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Med mål om at folk skal være mer på jobb.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

DinSide NAV ønsker å teste ut om utvidet bruk av egenmelding kan ha positiv effekt på sykefraværet. Og med utvidet er det ikke bare litt det er snakk om. I studiet som nå skal gjennomføres kan den ansatte være borte med egenmelding i inntil ett år. Ja, du leste riktig: Inntil ett år på egenmelding. Derfor er NAV nå på jakt etter 12 virksomheter til å delta i et forsøk gjennom tre år fra januar 2013.

Tettere oppfølging av syke

I tillegg til at forsøket skal teste bruk av utvidet egenmelding, skal det også forskes på hvordan tettere oppfølging av sykemeldte kan ha positiv effekt. Det sistnevnte virker rimelig selvsagt, men nå skal effekten altså dokumenteres og tallfestes.

Les også: Sykemeldte følges ikke opp av NAV.

Målet er å gjøre ansatte med muskel-/skjelettplager og lettere psykiske lidelser trygge i jobb, tross helseplagene. Kjernen i tiltaket er opplæringsaktiviteter rettet mot ledere, tillitsvalgte og ansatte, samt tilgang til et tverrfaglig team av helsepersonell, skriver NAV i sin invitasjon til virksomhetene.

Mottar du penger fra NAV? Sjekk disse reglene for utenlandsreiser.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Enkle regler

I forsøksperioden legges det opp til at det skal være enkle og klare regler for bruk av utvidet egenmelding. Ansatte kan bruke ordningen helt eller delvis i inntil ett år. Det er tett dialog mellom leder og arbeidstaker som legges til grunn for bruk av ordningen, og leder skal signere skjemaet sammen med arbeidstakeren før det sendes inn til NAV. Den ansatte har kontakt med helsevesenet for behandling, og alle lovpålagte rutiner ved sykefravær følges som vanlig. Legeerklæring vil kreves ved mistanke om misbruk av ordningen.
Enkle regler til tross – det blir neppe enkelt å ta en "365-dagers" uten videre.

Les også: Nye regler kan gi deg mer penger

Les flere nyheter