– Kan være ting vi har oversett

HOLDER TETT: Politiadvokat Cecilie Gulnes vil ikke si noe om hvorvidt søndagens nye funn i området der Sigrid ble funnet drept kan ha betydning for saken. (Arkivfoto: NTB scanpix)
HOLDER TETT: Politiadvokat Cecilie Gulnes vil ikke si noe om hvorvidt søndagens nye funn i området der Sigrid ble funnet drept kan ha betydning for saken. (Arkivfoto: NTB scanpix)

Politiet holder fortsatt tett rundt søndagens nye funn i området der Sigrid ble funnet drept, men avviser ikke at de kan ha betydning for saken. Det er også mulig at rettspsykiatere vil bruke tre måneder på å observere 37-åringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiadvokat Cecilie Gulnes i Oslo-politiet sier til ABC Nyheter at hun foreløpig ikke ønsker å gå inn på de nye funnene.

– Vi kan ikke gå inn på hva funnene er. Det er for tidlig å si om de er relevante for saken, sier hun.

Gulnes ønsker ikke å utdype om de nye funnene kom som er resultatet av avhør med de siktede.

Hun vil heller ikke kommentere om funnene vil bli tema når politiet mandag på ny avhører den siktede 64-åringen.

Bakgrunn: - Har gjort funn der de fant Sigrid

– Kan ha oversett noe

Stedet der Sigrid ble funnet 3. september ligger kun 15-20 meter unna et verksted 64-åringen disponerer på Kolbotn. Også den medsiktede 37-åringen knyttes til dette verkstedet. Begge nekter straffeskyld.

Søndag ettermiddag gikk rundt 20 polititjenestemenn manngard i dette området. I tillegg spesialtrente hunder og metalldetektorer benyttet i søket.

– Et slikt søk er ressurskrevende, men veldig vanlig i drapssaker. Det kan være ting vi har oversett, sier Gulnes til Dagbladet.

Les også: Frykter flere Sigrid-saker

Tror personer der ute vet noe

Torsdag forrige uke ga Oslo tingrett politiet medhold i to ukers forlengelse av varetekten for både 64- og 37-åringen.

Sistnevnte samtykket til to nye uker i isolasjon, mens 64-åringen ble begjært løslatt. Etter avslaget uttalte den siktede 64-åringens forsvarere at de savner bevis fra politiet side.

– Vi oppfatter at politiet famler litt i blinde. Det er ikke noen ytterligere mistanke mot vår klient når det gjelder siktelsen, sa Heidi Ysen etter fengslingsmøtet.

Tidligere har politiet sagt at de tror det er andre personer som sitter på informasjon i Sigrid-saken.

– Vi kan ikke utelukke at det er flere involvert i saken. Vi mener at det er mennesker der ute som vet ting av betydning for saken, uttalte politiadvokat Gulnes til NRK.

Kan bli observert i tre måneder

Den drapssiktede 37-åringen skal ha hatt flere perioder med blackouts, hvor han ikke husker hva han ha gjort. Han skal også ha hatt paranoide vrangforestillinger og hørt stemmer i hodet.

Dette er bakgrunnen for at politiet vurderer å få den drapssiktede vurdert av rettspsykiatere.

- Vi har satt i gang prosessen med å få en rettpsykiatrisk undersøkelse av ham. Dette er noe vi venter skal være ferdig til jul, sier politiadvokat Cecilie Gulnes ved Oslo politidistrikt til VG Nett.

Les også:

37-åring skjønner ikke at han er siktet

- Rohde raste mot pressen på Twitter

- En vakker avslutning på en vond sak

Les flere nyheter

Personvernpolicy