- En tøff kamp å se på

NUMMER ÉN: Cecilia Brækhus gikk seirende ut av en knalltøff batalje lørdag kveld, men pappa Martin (til høyre) og moren Jorun innrømmer nå at de var bekymret før og under kampen. (Foto: NTB scanpix)
NUMMER ÉN: Cecilia Brækhus gikk seirende ut av en knalltøff batalje lørdag kveld, men pappa Martin (til høyre) og moren Jorun innrømmer nå at de var bekymret før og under kampen. (Foto: NTB scanpix)

Brækhus' foreldre: - Vi så hva som skjedde med Holly Holm, hun fikk grisebank. Hovedpersonen selv skjønner ikke hvorfor hun ikke er ranket som nummer én.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørdag kveld beseiret Cecilia Brækhus franske Anne-Sophie Mathis på poeng over ti runder i en særdeles spennende boksekamp.

– Helt ubeskrivelig. Dette er den største dagen i mitt liv. Punktum, sa Brækhus like etter at seieren var et faktum.

- Vi så hva som skjedde med Holm

Før kampen uttalte bokseekspert Erik Nilsen at karrieren til Brækhus kunne være over hvis hun ble knocket ut.

Noe av den samme bekymringen delte også Brækhus' foreldre, viser det seg.

- Vi så hva som skjedde med Holly Holm, hun fikk grisebank. Vi fryktet det samme skulle skje med Cecilia, sier mamma Jorun Brækhus til BT.

Nå slapp foreldrene heldigvis å bli vitne til akkurat dét, for Brækhus stod bemerkelsesverdig godt imot knockoutmaskinen Mathis sine tunge slag.

Les også: Slik var kampen - runde for runde

- Tøft å se på

Foreldrene innrømmer likevel at det var en utfordring å følge datteren ringside i Fredrikshavn lørdag kveld.

- Det var en tøff kamp å se på. Når du sitter og ser på en boksekamp slik, er det mange følelser. Vi hadde jo fått med oss det som var skrevet om Mathis. Det var mye snakk om slagstyrken hennes, sier pappa Martin Brækhus til BT.

- Men ettter hvert så vi at Cecilia behersket dette. Det var en stor lettelse, legger moren til.

Les også: «Knockoutloven» stopper Brækhus på hjemmebane

Skjønner ikke verdensrankingen

Etter lørdagens seier har nå Brækhus verdensmesterbeltene i tre av fire forbund (WBA, WBC og WBO red.anm), men da verdensrankingen i weltervekt ble oppdatert søndag var Holly Holm fortsatt nummer én foran den norske jenta.

- Den er ikke lett å bli klok på. Jeg ser på meg selv som nummer én med tanke på det som har skjedd i de siste kampene, sier Brækhus til BT.

Den tankengangen støtter en annen tidligere norsk proffbokser.

– Altså. Datteren til Muhammad Ali var veldig god, og hun var den største stjernen. Men jeg mener at Cecilia nå er tidenes kvinnelige bokser, oppsummerer Viasats bokseekspert, Thomas Hansvoll, til tv2.no.

Les også:

Brækhus ga verbal knockout

Norske boksetilhengere strømmet til Fredrikshavn

Brækhus forsvarte VM-titlene


Les flere nyheter

Personvernpolicy