2000 arbeidere i masseslagsmål

Arkivfoto viser en syklist passere en Foxconnfabrikk i Kunshan i Jiangsuprovinsen i Kina 31. mars 2012. Masseslagsmålet skjedde ved en annen fabrikk nord i Kina. Foto: Scanpix/EPA.
Arkivfoto viser en syklist passere en Foxconnfabrikk i Kunshan i Jiangsuprovinsen i Kina 31. mars 2012. Masseslagsmålet skjedde ved en annen fabrikk nord i Kina. Foto: Scanpix/EPA.

2000 arbeidere var innblandet og 40 ble skadd da det brøt ut masseslagsmål på en fabrikk nord i Kina.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Episoden skjedde på en fabrikk eid av Foxconn, der man setter sammen produkter for Apple og andre teknologiske bedrifter. 2000 arbeidere var innblandet og 40 ble skadd, opplyser eieren Hon Hai mandag, ifølge AFP.

Slagsmålet brøt ut i 11-tiden søndag (lokal tid) i en privat drevet sovesal for Foxconnarbeidere ved en fabrikk i Taiyuan nord i Kina, heter det i en uttalelse fra Hon Hai, som eier Foxconn.


Episoden begynte som en «personlig krangel mellom flere ansatte». Lokalt politi brakte situasjonen under kontroll i 03-tiden mandag morgen.

- Bakgrunnen for krangelen etterforskes av lokale myndigheter, og vi samarbeider tett med dem i denne prosessen, men det later ikke å ha vært knyttet til jobb, heter det i uttalelsen.

Les også: - Kinesiske Apple-arbeidere behandles som maskiner

Hon Hais talsmann Simon Hsing sier til AFP at han ikke kan bekrefte om Taiyuanfabrikken ble stengt i etterkant av slåsskampen. Fabrikken har 79.000 ansatte og lager elektroniske komponenter til biler, komponenter til forbrukerelektronikk og annet.

Foxconn er verdens største produsent av datakomponenter og setter sammen produkter for Apple, Sony og Nokia. Foxconn har omkring en million ansatte i Kina, omlag halvparten av dem i hovedfabrikken i Shenzhen, som ligger på grensen til Hong Kong.

Selskapet har kommet under søkelyset etter selvmord og uro blant arbeiderne ved dets kinesiske fabrikker siden 2010. Aktivister har gitt de tøffe arbeidsforholdene skylden for episodene.

Les flere nyheter

Personvernpolicy