Nordmenn risikerer fengsel i Tyrkia for blotting

Fikk se norske rumper: Tyrkias store nasjonalhelt Kemal Atatürk. Foto: AP Photo/Sitki Kahvecioglu Foundation/NTB scanpix.
Fikk se norske rumper: Tyrkias store nasjonalhelt Kemal Atatürk. Foto: AP Photo/Sitki Kahvecioglu Foundation/NTB scanpix.

To nordmenn i 20-årene blottet rumpa foran en Atatürk-statue i Tyrkia i august. Nå risikerer de fengselsstraff dersom de besøker landet igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsadvokaten i Alanya-distriktet har tiltalt de to østfoldingene for majestetsfornærmelse etter hendelsen i feriebyen natt til 3. august, skriver Dagbladet.

De to nordmennene hadde promille på 0,54 og 0,88 da de ble pågrepet av politiet. Blottingen skjedde ved foten av en statue av Mustafa Kemal Atatürk, nasjonalhelten som grunnla den tyrkiske republikken rett etter Det osmanske rikets fall etter første verdenskrig.

Strafferammen er ifølge det tyrkiske nyhetsbyrået DHA på mellom 18 måneder og 4,5 års fengsel.

Les også: Tyrkia har et av verdens mest sexy hoteller

Norge har ingen utleveringsavtale med Tyrkia, men nordmennene risikerer nå å bli dømt in absentia. Besøker de Tyrkia igjen, risikerer de å bli pågrepet og sendt til soning.

– Dette er en sak mellom tyrkiske myndigheter og de personene det gjelder. Så vidt vi kjenner til er ikke norske myndigheter blitt involvert i denne saken, sier Utenriksdepartementets pressevakt Frode Overland Andersen til avisen.

Les også: To menn pågrepet for voldtekt av norsk kvinne i Tyrkia

Les andre nyheter

Personvernpolicy