Åpen for alle - alltid

- Blir hun knocket kan karrieren være over

SITT LIVS KAMP: Cecilia Brækhus går sin hittil viktigste kamp i karrieren lørdag kveld. Et tap på knockout kan true karrieren hennes, mener ekspert. (Foto: NTB scanpix)
SITT LIVS KAMP: Cecilia Brækhus går sin hittil viktigste kamp i karrieren lørdag kveld. Et tap på knockout kan true karrieren hennes, mener ekspert. (Foto: NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bokseekspert mener Cecilia Brækhus sin karriere kan være over hvis hun blir knocket ut i kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Før lørdagens kamp mellom Cecilia Brækhus og Anne-Sophie Mathis innrømmet bokseekspert Erik Nilsen at han både gruet og gledet seg.

- En bokser kommer over det å tape på poeng, men det å tape på knockout er det de virkelig frykter. Frykt er en boksers verste motstander. Blir hun knocket stygt ut i kveld, så kan det faktisk bety karrierestopp for Norges boksedronning, sier Nilsen til VG Nett.

- Kan gå helt galt

Brækhus står med 20 seire på like mange proffkamper, og har aldri blitt slått ned i sin proffkarriere. Mathis har 22 seire på knockout på 28 kamper.

Nilsen mener Brækhus virker svært godt forberedt, og svært skjerpet foran gigantmøtet.

- Jeg føler meg ganske sikker på at Cecilia vinner dette på poeng. Hun kommer til å gå sin beste kamp og ti knalltøffe runder, spår Nilsen før han legger til.

- Men jeg har en underliggende frykt for at det også kan gå helt galt. Den frykten har også Brækhus liggende, og den må hun overvinne, oppsummerer bokseeksperten til VG Nett.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Norske boksetilhengere strømmer til Fredrikshavn

Holly Holm neste?

Den som vinner kampen lørdag kveld kommer trolig til å møte amerikanske Holly Holm i neste omgang. Hun er den siste i troikaen som kjemper om å bli kalt verdens beste kvinnelige bokser. Mathis har allerede vært i ringen mot Holm, og det er endt med en seier på knockout og et tap på poeng.

Mathis ga Holm rundjuling like før jul i fjor, men hun tapte på poeng i returkampen i sommer. Det tapet er det forresten mange som stiller store spørsmålstegn ved, for de fleste bokseekspertene NTB har snakket med, mener at Mathis var best i langt de fleste av de ti rundene også i den siste kampen.

Men Holm holdt seg unna de hardeste slagene til Mathis, og hun bokset på hjemmebane med både publikum og dommere i ryggen. Det ble avgjørende.

Lørdag kveld er det Cecilia Brækhus som har hjemmebanefordelen, og det kan fort bli avgjørende for henne også, for dersom Anne Sophie Mathis ikke vinner på knockout, skal hun være utrolig mye bedre enn Brækhus for å ta seieren på poeng. Det er hun klar over selv også.

Hva tror du? Blir det norsk seier? Blir Brækhus knocket? Si din mening i kommentarfeltet.

Les også:

Brækhus forsvarte VM-titlene

«Knockoutloven» stopper Brækhus på hjemmebane


Les flere nyheter