Ny islamfiendtlig kampanje i New York

Oppildner til mer hellig krig: Islamister omtales som «villmenn» i annonser som henges opp på t-banen i New York mandag. Foto: Faksmile fra ADFIs hjemmeside.
Oppildner til mer hellig krig: Islamister omtales som «villmenn» i annonser som henges opp på t-banen i New York mandag. Foto: Faksmile fra ADFIs hjemmeside.

En islamfiendtlig gruppe i USA vil mandag starte en annonsekampanje på undergrunnsbanen i New York der muslimer blant annet blir karakterisert som «villmenn».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«I enhver krig mellom den siviliserte og villmannen, støtt den siviliserte» og «Støtt Israel, bekjemp jihad» heter det blant annet i annonsene, som er betalt av gruppa American Freedom Defense Initiative (AFDI).

Dette kommer på toppen av all uroen som er utløst av franske karikaturtegninger av profeten Muhammed og en islamkritisk film i USA.

Les også: - Tørster etter å ta hevn

Hellig krig på t-banen

Lederen for gruppa AFDI er en av antijihadismens forgrunnsfigurer, Pamela Geller. Hun forsvarer bruken av ordet 'villmann' med at uskyldige sivile ofte er ofre for ytterliggående islamisters jihad – hellig krig.

Til CNN sier Geller at hun kjører kampanjen «fordi hun kan». ADFI måtte imidlertid gå til retten for å tvinge transportmyndighetene i New York til å akseptere annonsene.

Les også: - Sataniske vers ville ikke blitt utgitt i dag

Hetset AUF

Geller ble blant annet kjent etter Utøya-massakren i fjor, da hun i et blogginnlegg omtalte AUFs sommerleir som «en antisemittisk indoktrineringsleir». Hun har også fornektet folkemordet i Srebrenica, som hun kaller en myte, skriver den svenske organisasjonen Expo, som gransker høyreekstreme aktiviteter, på sine nettsider.

Les flere nyheter

Personvernpolicy