Åpen for alle - alltid

– Kypros kan tre ut av eurosonen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kypros kan forlate euroen hvis betingelsene for en mulig redningspakke blir for harde, advarer lederen av det største regjeringspartiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kypros er i hardt vær økonomisk, og i juni måtte bankene i landet ha hjelp etter å ha gått på store tap i forbindelse med utlån til kriserammede Hellas.

Det har i flere måneder vært snakket om en redningspakke til Kypros, men Andros Kyprianou, leder av AKEL-partiet som er det største partiet i den venstrevendte koalisjonsregjeringen, vil heller vurdere å forkaste euroen enn å gjennomføre omfattende kutt i landets utgifter.

– Skal vi bli værende i eurosonen uavhengig av hvor smertefulle kuttene vil bli, spurte Kyprianou i et intervju med nettavisen 24th.com.cy.

På spørsmål om det betyr at Kypros burde vurdere å gå ut av euroen, svarte Kyprianou bekreftende.

– Jeg foregriper ikke begivenhetenes gang, men understreker at dette er noe som diskuteres grundig. Det er i det kypriotiske folks interesse, påpeker partilederen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den såkalte troikaen – Det internasjonale pengefondet, Den europeiske sentralbanken og EU – har forlangt kutt i offentlig sektor, privatiseringer og pensjonsreform i bytte mot en eventuell redningspakke, ifølge dokumenter som er blitt lekket fra forhandlingene.

Kypros ble medlem av eurosonen i 2008 og har for tiden EUs roterende formannskap.

Les flere nyheter