Politiet bruker synske personer i Dung-saken

SYNSKE. Mange synske personer har kontakt politiet i håp om at de kan finne Dung Tran Larsen som forsvant i 2007. Foto: Politiet
SYNSKE. Mange synske personer har kontakt politiet i håp om at de kan finne Dung Tran Larsen som forsvant i 2007. Foto: Politiet

– Det er delte meninger om dette internt, sier politiinspektør.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er fem år siden Dung Tran Larsen (22) sporløst forsvant fra sitt hjem i Olsvik, i utkanten av Bergen sentrum.

Politiet jobber fortsatt med å finne ut hva som skjedde med den ungen kvinnen og har i flere år gjort søk etter henne, i både inn og utland.

Kvinnen - som har to barn og er gift - skal ikke ha varslet noen om at hun planla å forlate hjemme sett kvelden hun forsvant. Den unge kvinnen skal ha tatt med seg passet sitt og en pengesum før hun forlot hjemmet sitt. Alikevel tror politiet at kvinnen skal ha blitt drept.

– Sannsynligheten for at dette er et drap blir større for hver dag som går, sa politiinspektør Tore Salvesen ved Laksevåg politistasjon til Bergensavisen etter forsvinningen.

Les også: Ulovlig avlyttet i Dung-saken

Må tåle spøker

Nå sier politiet i Bergen til BT at de har benyttet seg av synske personer i søket etter kvinnen. Personer som mener å ha den overnaturlige evnen har kontaktet politiet ved flere anledninger og kommet med opplysninger.

– Dette gjorde vi senest i august. Men opplysningene de synske kom med var for vage til at vi fant å kunne gå videre med dem, sier Salvesen som leder etterforskningen av Dung-saken.

Politiet har også tidligere benyttet seg av synske i forsøket etter å finne Dung Tran Larsen. Ved en anledning kjørte politiet rundt med en synsk kvinne, etter at hun hadde kommet med tips i saken. Salvesen sier det internt er skepsis rundt at politiet bruker synske personer i etterforskningen av en kriminalsak.

– Innad går det på vennlige spøker i kantinen, om jeg har snakket med noen synske i det siste og lignende kommentarer, sier Salvesen i dag, fem år etter.

Ingen av tipsene politiet har fått fra synske personer har gitt gjennombrudd i saken.

Les også: Nytt søk etter Dung Tran Larsen

Har begrenset nytte

Tidligere politioverbetjent i Oslo-politiet, Finn Abrahamsen, har jobbet med flere klarsynte i sitt yrkeslivet. Han sier at ingen av tipsene de synske har kommet med har ført til et gjennombrudd i en sakene han har arbeidet med. Han mener likevel at politiet må forholde seg til alle tips som mottas i en kriminalsak.

– For politiet er det ikke akkurat noen synd å forholde seg til synske. Det de kommer med må tas som et vanlig tips og vurderes på linje med andre tips. Men jeg personlig har aldri opplevd at det gir resultater, sier Abrahamsen.

Til tross for at politiet har svært få spor i saken, kommer den ikke til å bli lagt vekk.

– Vi vurderer fortløpende om det er ting vi skal ta opp igjen og om det er ting vi kan gå videre på. Og hver gang det er oppmerksomhet rundt saken, er det en reell mulighet for at vi kan få nye opplysninger, sier Salvesen til BT.no

Les også:

Tror savnet tobarnsmor er drept

Ektemannen til Dung Tran Larsen betaler erstatning

Dungs ektemann beholder foreldreretten

Ingen spor etter Dung Tran Larsen i Vietnam

Les flere nyheter

Personvernpolicy