Sanner: – 54 skifter på sju år løser ingen ting

Sanner ønsker de nye statsrådene lykke til, men mener ikke det løser de rødgrønnes problemer. Foto: NTB scanpix
Sanner ønsker de nye statsrådene lykke til, men mener ikke det løser de rødgrønnes problemer. Foto: NTB scanpix

Høyres nestleder Jan Tore Sanner mener regjeringens utfordringer neppe blir løst ved å rokere statsråder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Hver gang regjeringen støter på problemer, foretar Stoltenberg et bytte. Den rødgrønne regjeringen er nå oppe i 54 skifter i løpet av sju år. Det er usedvanlig mange. Men å dytte de samme menneskene rundt til nye statsrådsposter løser ikke regjeringens utfordringer. Til det, trengs det ny politikk, sier Sanner til NTB.

Han legger til at han ønsker de nye statsrådene lykke til. Men understreker:

– Så langt har det ikke løst utfordringene å bytte poster. Det er åpenbart de politiske løsningene som er problemet og ikke de som fyller statsrådspostene.

Les også: – Ap setter inn sin beste som helseminister

Hadia Tajik (29) blir den yngste ministeren - noensinne

– Et spennende valg

Av skiftene som er gjennomført, trekker han fram Hadia Tajik.

– Det er et spennende og godt valg. Jeg kjenner henne gjennom stortingsarbeidet og synes hun virker som et stort politisk talent for Arbeiderpartiet. Utover det er dette enda en omdreining på at Stoltenberg bytter de samme menneskene rundt til nye poster, sier Høyres nestleder.

Les også: – Støre blir ny helseminster

– Ikke klar over

Rigmor Aasrud fortsetter som fornyings- og administrasjonsminister. I pressen har det vært spekulert på om hun ville bli skiftet ut. Torsdag kom det fram at hun ikke var klar over at det var hennes departement som hadde ansvaret for sikringen av regjeringsbyggene.

– Jeg hoppet i stolen i dag da jeg hørte hennes kommentar på politisk kvarter hvor hun sier at «sikkerhet var en post på mitt budsjett. Jeg ble ikke orientert utover det». Er man statsråd, så er man politisk leder og da sitter man med ansvaret, sier Sanner. (©NTB)

Jensen: – Regjeringen trenger en ny kultur

LIVE: Statsministeren bekrefter rokkeringer

Les flere nyheter

Personvernpolicy