- Støre må bytte ut ledelsen i Helse Sør-Øst

- MÅ BYTTES UT: Både legepresidenten og hovedtillitsvalgt for legene ved Oslo Universitetssykehus forventer at den nye helseministeren bytter ut styreleder Per Anders Oksum (bildet) og resten av ledelsen i Helse Sør-Øst. (Foto: NTB scanpix)
- MÅ BYTTES UT: Både legepresidenten og hovedtillitsvalgt for legene ved Oslo Universitetssykehus forventer at den nye helseministeren bytter ut styreleder Per Anders Oksum (bildet) og resten av ledelsen i Helse Sør-Øst. (Foto: NTB scanpix)

President i Legeforeningen og hovedtillitsvalgt for legene ved Oslo Universitetssykehus og forventer at helseminister Jonas Gahr Støre bytter ut ledelsen i Helse Sør-Øst.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mer om saken
Helse Sør-Øst RHF har ansvar for sykehustjenester til befolkningen i Vest-Agder, Aust-Agder, Telemark, Vestfold, Buskerud, Østfold, Akershus, Oslo, Hedmark og Oppland.

Helse Sør-Øst eier 10 helseforetak og sørger for spesialisthelsetjenester til 2,7 millioner mennesker i regionen.

Oslo Universitetssykehus (OUS) eies av Helse Sør-Øst og består av de tidligere helseforetakene Aker universitetssykehus, Rikshospitalet og Ullevål universitetssykehus.

Sykehuset er landets og et av Skandinavias største, og årlig gjennomføres over 1,2 millioner pasientbehandlinger.

Konfliktene i forbindelse med sammenslåingen av Rikshospitalet, Ullevål universitetssykehus og Aker universitetssykehus til gigantsykehuset Oslo Universitetssykehus (OUS) toppet seg torsdag.

Styreleder i Helse Sør-Øst, Per Anders Oksum, uttalte at resultatene etter fusjonen ikke kommer fort nok, og at de ansatte ved OUS ikke er sultne nok.

– Vi har vært nøye på at det er Helse Sør-Øst som har hovedansvaret for problemene ved OUS. Men nå ser vi at styreleder Per Oksum legger all skyld på legene. Det er veldig alvorlig, sier president i Legeforeningen, Hege Gjessing, til Dagens Medisin.

Les også: - AP setter inn sin beste som helseminister

Legepresidenten mener ledelsesstrukturen i Helse Sør-Øst ikke fungerer, og hun forventer at dette er noe den nye helseministeren vil jobbe med.

- Vi må ha ledere som har tillit til de ansatte, de trenger en ledelse som støtter dem, sier Gjessing.

Også hovedtillitsvalgt for legene ved OUS, Aasmund Bredeli, forventer at Jonas Gahr Støre gjør endringer i ledelsen:

– Jeg har store forventninger til at den nye helseministeren bytter ut ledelsen i Helse Sør-Øst. Dette må gjøres for å gjenopprette tilliten blant de ansatt, sier han til Dagens Medisin.

Les også:

Stengte Rikshospitalets kjøkken pga. dårlig hygiene

Pasientombudet gir toppene skylden for Ahus-skandalene

Ahus hevder helseministeren stoppet stillingsutlysninger

Les mer om helse i ABC Nyheter

Personvernpolicy