Obama holder på ledelsen over Romney

President Barack Obama møter velgere på en hamburgerrestaurant i Miami. Ifølge meningsmålingene befester han ledelsen han har over Mitt Romney. Foto: Kevin Lamarque / Reuters / NTB scanpix
President Barack Obama møter velgere på en hamburgerrestaurant i Miami. Ifølge meningsmålingene befester han ledelsen han har over Mitt Romney. Foto: Kevin Lamarque / Reuters / NTB scanpix

President Barack Obama holder på ledelsen han har hatt over Mitt Romney siden landsmøtene i månedsskiftet august/september, viser flere meningsmålinger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I den daglige målingen til Reuters/Ipsos har Obama en ledelse på 5 prosentpoeng blant sannsynlige velgere, det vil si 48 prosent mot 43 prosent. Det er de samme tallene som dagen før.

På RealClearPolitics' måling øker Obama ledelsen på torsdag i forhold til dagen før. Med 48,3 prosent til Obama og 45,2 prosent til Romney har Obama en ledelse på 3,1 prosentpoeng.

Alle andre målinger torsdag gir Obama en ledelse på mellom 1 og 8 prosentpoeng, unntatt Gallups, der de to ligger likt.

Les også: Obama setter Romney på plass

– Først var det et hopp, så var det et etter-landsmøtet-hopp, deretter var det resten av hoppet. Men nå er det rett og slett en ledelse, sier Julia Clark i Ipsos.

Ipsos-målingen viser ellers at Obama leder over Romney på en lang rekke personlige egenskaper, fra hvor godt han er likt til hvor godt han vil beskytte amerikanske arbeidsplasser eller opptre slik en president skal.

Les også: Romney kaller halve USA skattesnyltere

Romney leder bare på spørsmålet om hvem som mest er en troens mann. 43 prosent mener Romney er det, mens 34 prosent synes Obama er.

Obamas ledelse har endret seg lite den siste uka mens Romney har slitt med en rekke problemer, ikke minst videoen der han avskriver Obamas velgere som en gruppe trygdemottakere uten ansvarsfølelse.

Les også: Målingene smiler til Obama

Les flere nyheter

Personvernpolicy