RBK imponerte i Wien

SEIER: Tarik Elyounoussi scoret ett av målene da RBK vant i Wien. (Foto: NTB scanpix / Reuters)

Rosenborg vant fortjent 2-1 borte mot østerrikske Rapid Wien i europaligaen torsdag. Tarik Elyounoussi og Mikael Dorsin scoret målene for trønderne.

Rapid Wien – Rosenborg 1-2 (0-1):

Spilt for tomme tribuner.

Mål: 0-1 Tarik Elyounoussi (19), 0-2 Mikael Dorsin (60), 1-2 Markus Katzer (66).

Dommer: Stanislav Todorov, Bulgaria.

Gult kort: Daniel Fredheim Holm, Per Verner Rønning, Christian Gamboa, Jonas Svensson, Rosenborg.

Rosenborg (4-4-1-1): Daniel Örlund – Cristian Gamboa, Per Verner Rønning, Tore Reginiussen, Mikael Dorsin – Borek Dockal, Jonas Svensson, Mikkel Diskerud (Steffen Iversen fra 90.), Daniel Fredheim Holm (Ole Kristian Selnæs fra 81.) – Tarik Elyonoussi – Rade Prica.

RBK holdt unna og fikk dermed en flott start på europaligaen.

Her kan du lese alt om kampen i ABC Nyheters live-senter.

Foran tomme tribuner på Ernst Happel Stadion fikk RBK akkurat den åpningen de ønsket seg. Etter 18 minutter satte Tarik Elyounoussi ballen på flott vis i et åpent mål. Det var hans første scoring siden overgangen til Rosenborg.

I forveien gjorde Daniel Fredheim Holm en god jobb da han tvang fram et balltap av Rapid-keeper Lukas Königshofer. Vertene prøvde å klarere, men mislyktes. Dermed fikk Elyounoussi ballen i beina og kunne sette den i nettmaskene fra like utenfor 16-meteren.

– Det ble litt kriging om ballen mellom keeper og Daniel der. Det var godt å se ballen gå i mål. Jeg hadde en god følelse før kampen om at jeg kom til å score. Det var også på tide at den kom, sa Elyounoussi til Canal9 etter kampen.

Dorsin doblet

Jan Jönssons lag gjorde en perfekt første omgang. De norske gjestene presset lavt og satset på kontringer med full stryke. Rapid kom knapt til sjanser før pause.

I annen omgang skjedde det ikke all verden før en umarkert Mikael Dorsin stanget inn 2-0 med hodet etter et hjørnespark i det 60. minutt. Svensken satte ballen i mål via tverrliggeren på det som var Rosenborgs første hjørnespark i kampen.

– Målet ble avgjørende til slutt. Det var deilig å score, men vi var nær å kaste bort seieren. Uansett er dette en god start, sa Dorsin.

Straffebom

Seks minutter senere var det hjemmelagets tur til å utnytte svakt forsvarsspill. Markus Katzer fikk stå helt alene på bakre stolpe og reduserte. Kort tid senere fikk Rapid Wien straffe da Christian Gamboa la Deni Alar unødvendig i bakken. Sistnevnte tok straffen selv, men plasserte den svakt og Daniel Örlund reddet.

Mot slutten fikk RBK ved Elyounoussi og Rade Prica flere sjanser til å øke ledelsen, men det kom ikke flere mål i Wien. På overtid var Rapid nære å utligne da Christopher Trimmel slo inn et hardt innlegg i feltet.

Jönsson var etter kampen mest fornøyd med moralen og forsvarsspillet til RBK.

– Vi vinner mest på disiplin og godt forsvar. Jeg skulle gjerne sett at vi var mer presise i pasningsspillet og holdt mer på ballen når vi hadde den. Seieren gir oss selvtillit til neste kamp, sa Jönsson.

I den andre kampen i gruppe K spilte Leverkusen og Metalist Kharkiv ett målløst oppgjør i Tyskland. For Rosenborg passet det utmerket at gruppefavoritten Leverkusen rotet bort to poeng på eget gress.

Tyskerne er også neste motstander for RBK hjemme på Lerkendal i neste runde.