Åpen for alle - alltid

Siktet 64-åring i Sigrid-saken krever seg løslatt

Politiadvokat Cecilie Gulnes (t.v) ber om at 64-åringen forblir i varetekt i full isolasjon i nye to uker. Til høyre forsvarer Aase Karine Sigmond og Ysen Heidi Ysen i rettsal 227 i Oslo Tingrett torsdag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Politiadvokat Cecilie Gulnes (t.v) ber om at 64-åringen forblir i varetekt i full isolasjon i nye to uker. Til høyre forsvarer Aase Karine Sigmond og Ysen Heidi Ysen i rettsal 227 i Oslo Tingrett torsdag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: Berit Roald
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den 64 år gamle mannen som er siktet i Sigrid-saken, forlanger å bli løslatt i fengslingsmøtet som ble innledet torsdag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De to siktede i Sigrid-saken ble varetektsfengslet for fire uker med brev-, besøks- og medieforbud for to uker siden. Begge de to siktede i saken er varetektsfengslet i full isolasjon. Torsdag går isolasjonstiden ut.

Fengslingsmøtet ble innledet 9.15 torsdag morgen, og går for lukkede dører, til tross for protester fra 64-åringen og hans forsvarer. Rettens begrunnelse er faren for bevisforspillelse.

64-åringen møtte i Oslo tingretten klokken 09.15 og krevde å bli løslatt, melder TV 2 Nyhetskanalen.

Politiadvokat Cecilie Gulnes ber om at 64-åringen forblir i varetekt i full isolasjon i nye to uker, men mannens forsvarer motsetter seg dette og ber om at han løslates.

– Grunnlaget for mistanke mot min klient er for svakt. Han kan ikke knyttes direkte til drapet og var ikke på Østensjø i det aktuelle tidsrommet, sa 64-åringens forsvarer, advokat Aase Karine Sigmond, da hun var på vei inn i Oslo tingrett.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sigmond har gjentatt siden avhørene av 64-åringen startet, at den siktede føler seg trygg på å bli sjekket ut av saken.

– Det eneste politiet har på ham, er at han har disponert et verksted i Oppegård og har vært mye sammen med den medsiktede 37-åringen, sier Sigmond.

Har ikke alibi

64-åringen har ikke noe alibi for tidspunktet da 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant. At han ikke husker nøyaktig hvor han var eller hva han gjorde på det aktuelle tidspunktet, er ikke underlig, mener Sigmond.

– Kan du huske hvor du nøyaktig var for fem uker siden, svarte hun pressen torsdag da hun ble spurt om dette.

Les også:- 64-åringen vet ikke hvor han var da Sigrid forsvant

Onsdag ble 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne bisat i Oppsal kirke.

Les også:

- En vakker avslutning på en vond sak

Politiet vil ha judisiell observering av Sigrid-siktet

Siktet 64-åring nektet for alt i 10 timer langt avhør

Sigrid-saken: - Mistanken er styrket

- Skjønner at enkelte reagerer på Twitter-utbruddet hennes

Les flere nyheter