220 politiårsverk borte etter timekutt

To politimenn holder vakt ved USAs ambassade i Oslo sist fredag. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
To politimenn holder vakt ved USAs ambassade i Oslo sist fredag. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Landets 8.000 politifolk fikk én time kortere arbeidsuke fra 1. august. Timekuttet tilsvarer 220 færre årsverk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bakgrunnen for at politiets arbeidsuke er kortet ned med én time, er at Politidirektoratet har sagt nei til å forlenge avtalen med Politiets Fellesforbund som ble inngått i 2009 om at de ansatte skulle jobbe 38,5 timer i uka, skriver VG.

Prisen på avtalen var 155 millioner kroner og sikret politifolk 16.000 ekstra i lønningsposen. Men 1. august, bare 13 dager før 22. juli-kommisjonen la fram sin rapport, opphørte avtalen, og ekstrapengene forsvant.

– Vi var, spesielt etter det som skjedde 22. juli, interessert i å videreføre avtalen om å fortsette å jobbe mer. Men, uten at vi var i reell dialog, avsluttet vår arbeidsgiver, Politidirektoratet, avtalen, sier leder Arne Johannessen i Politiets Fellesforbund.

Han stiller seg undrende til at det han karakteriserer som «et sjenerøst tilbud om å jobbe mer», ikke ble tatt imot av arbeidsgiveren. Samtidig innrømmer han at utbyttet av den ekstra timen har variert fra politidistrikt til politidistrikt.

– Vi må være så ærlige å innrømme at det også her har vært forskjell fra sted til sted. Likevel mener vi det er lite fremtidsrettet at man ikke har tatt imot tilbudet om mer politiarbeidskraft. Politidirektoratet får nå ta ansvaret for at politikraft på 220 årsverk er borte, sier Johannessen.

Les også:

Johannessen eneste lederkandidat for politifolkene

Politiet måtte prioritere psykiatrioppdrag 22. juli

- Dagens situasjon er uholdbar

Les flere nyheter

Personvernpolicy