E. coli i begrenset parti kjøttprodukter
Det er funnet en liten forekomst E. coli i et parti storfekjøtt som nå har gått ut på dato, ifølge Nortura.
Produktene det gjelder er et begrenset parti storfekjøtt solgt i 38 av Norgesgruppens butikker på Østlandet, samt i ICA Super Olsrød i Vestfold og i Coops butikk Mega Bekkestua i Bærum. Produktene er pakket og solgt i butikk i løpet av august med en holdbarhetsdato som utløp mellom 11. til 21. august.
Ifølge en pressemelding fra Nortura er ingen av produktene i butikk lenger, det er heller ikke registrert noen sykdomstilfeller, men Nortura vil likevel være føre var.
– En stikkprøve viste en liten forekomst av E. coli-bakterie som kan være sykdomsfremkallende, så derfor ønsker vi å være føre var og vil råde forbrukeren til å ta det med tilbake til butikken eller rett og slett kaste det dersom de skulle ha noe i fryseren, sier informasjonssjef i Nortura, Ellen Flø Skagen.
Produktene det gjelder er butikkpakket kjøttdeig, butikkpakket karbonadedeig og butikkpakkede rå hamburgere.