Sigrids begravelse en vakker avslutning

Onsdag ble Sigrid Schjetne stedt til hvile i en fullsatt Oppsal kirke. Det ble en vakker avslutning på en vond sak, sier en representant for 16-åringens familie.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samtidig som foreldrene og resten av familien tok et siste farvel med datteren, ønsket de at begravelsen skulle bli nettopp en avslutning.

– Med dette setter de også punktum for det som har blitt kjent som Sigrid-saken, sier familiens talsmann Geir Strand.

– Foreldrene har brukt ett ord når de snakker om denne dagen: blytung.

– Aktiv og engasjert

Mens Oppsal kirkes 600 plasser ble fylt til siste sete av venner og familie, brøt solen gjennom de høstmørke skyene. Til stede var også flere av de mange hundre i lokalmiljøet som har engasjert seg siden Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant på vei hjem fra en venninne natt til 5. august.

– Hun var en aktiv og engasjert ungdom og idrettsjente. Selv om det kan være vanskelig å ta inn over seg at det er deres datter som er gjenstand for denne oppmerksomheten, setter foreldrene stor pris på at så mange har tatt seg tid til å komme hit og ta et siste farvel med Sigrid. Det viser hvor stort engasjement saken har skapt og at hun ikke vil bli glemt, sier Strand.

Flere kolleger av 16-åringens forelder var også til stede under seremonien, blant andre kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV). Sigrids mor jobber i Kunnskapsdepartementet

Hilsen fra søsteren

Familiens talsmann beskriver en fin begravelse med en «gripende flott tale» av generalsekretær Sturla Stålsett i Kirkens Bymisjon, som forrettet. Han takket blant annet for all støtten og medfølelsen 16-åringens familie har fått.

Seremonien ble avsluttet med at Martin Halla sang «We found love», en siste musikalsk hilsen til Sigrid fra lillesøsteren.

Deretter ble den hvite kisten båret ut av kirken for å bli kjørt til Alfaset gravlund, der 16-åringen får sitt siste hvilested.

Frivillig innsats

Halvannen måned er gått siden Sigrid forsvant på Østensjø mens hun gikk hjem etter å ha vært på besøk hos en venninne en lørdag kveld.

I de påfølgende ukene deltok mange hundre frivillige i letingen etter Sigrid, men først 3. september kom det et gjennombrudd i saken.

Omtrent samtidig som 16-åringen ble funnet drept i et skogholt, ble to menn pågrepet og siktet for å ha drept henne. De to, en 37-åring og en 64-åring, sitter fortsatt fengslet i full isolasjon. Politiet sa senest tirsdag at mistanken mot begge mennene er styrket etter lange runder med avhør.

Les også:

Politiet vil ha judisiell observering av Sigrid-siktet

Siktet 64-åring nektet for alt i 10 timer langt avhør

Sigrid-saken: - Mistanken er styrket

- Skjønner at enkelte reagerer på Twitter-utbruddet hennes

Les flere nyheter

Personvernpolicy