Russland og Saudi-Arabia presser YouTube

Saudi-Arabia og Russland truer med å blokkere sine innbyggeres tilgang til YouTube dersom den islamkritiske filmen «Innocence of Muslims» ikke fjernes.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russisk påtalemyndighet anser videoen, som har utløst voldelige protester i mange muslimske land, som ekstremistisk og har bedt en domstol forby den.

En ny lov som trer i kraft i Russland 1. november pålegger internettleverandører å fjerne tilgangen til innhold som er forbudt i Russland.

– På grunn av denne videoen, kan YouTube komme til å bli sperret over hele Russland, sier kommunikasjonsminister Nikolaj Nikiforov på Twitter tirsdag.

Les også: Nye voldsomme protester mot islamfiendtlig film

Google, som eier YouTube, har allerede avvist en forespørsel fra regjeringen i USA om å fjerne videoen. Selskapet har imidlertid gått med på å blokkere tilgangen til den i en rekke muslimske land, blant dem Egypt og Libya.

Saudi-Arabias har samtidig bedt Google sperre alle YouTube-lenker til filmen.

– Dersom denne anmodningen ikke blir fulgt, blir hele YouTube stengt, heter det i en melding fra det statlige nyhetsbyrået SPA tirsdag.

Les også: Rushdie: - Sataniske vers ville ikke blitt publisert i dag

Den omstridte filmen, som gjør narr av muslimenes hellige profet, har utløst uro i en rekke land siden et utdrag tekstet på arabisk dukket opp på YouTube denne måneden. Minst 30 mennesker har mistet livet i urolighetene, blant dem USAs ambassadør til Libya.

Afghanistan stengte YouTube allerede for en uke siden, i frykt for at afghanere skulle få adgang til filmen.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy