Mener flere vet noe om drapssaken

Bilde av den siktede 37-åringen. Foto: Privat
Bilde av den siktede 37-åringen. Foto: Privat

Politiet mener det er andre personer som sitter på informasjon i Sigrid-saken, og ber derfor om to nye uker i isloasjon for de to siktede.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fakta om Sigrid-saken:
  • Politiet i Oslo bekreftet tirsdag 4. september at den døde som mandag kveld ble funnet i et skogholt ved industriområde på Kolbotn i Oppegård, er den savnede 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne.
  • To menn er pågrepet og siktet for drapet. 29-åringen som tidligere er siktet for falsk forklaring i saken, er ikke en av dem.
  • De siktede er en 64 år gammel mann fra Akershus og en 37 år gammel mann fra Sunnmøre som delvis har bodd i Oslo. Den yngste er tidligere dømt i en grov voldssak.
  • Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant på Østensjø i Oslo natt til søndag 5. august.
  • Siste livstegn var trolig et kvarter over midnatt, mens hun gikk hjem fra en venninne.
  • Mobiltelefonen, en sokk og skoene hennes ble funnet i Østensjø Kanvas barnehage, nær hjemmet hennes.
  • Politi og mange hundre frivillige har lett etter 16-åringen over store deler av Oslo.
  • 80-100 politifolk har jobbet med saken i løpet av de siste fire ukene.
  • Politiet har fått inn rundt 3.000 tips i saken.

(Kilde: NTB)

Politiet sier på tirsdag at de vil begjære forlenget isolasjon for de to drapssiktede i Sigrid-saken på grunn av at faren for bevisforspillelse er meget stor.

– Vi kan ikke utelukke at det er flere involvert i saken. Vi mener at det er mennesker der ute som vet ting av betydning for saken, sier politiadvokat Cecilie Gulnes til NRK.

Maraton-avhør

Tirsdag morgen begynte politiet avhørene av den 37 år gamle mannen som er siktet for å drept 16 år gamle Sigrid Schjetne.

De siste dagene har den medsiktede 64-åringen sittet i flere lange avhør. Hans forsvarer, Aase Karine Sigmond, sier hennes klient fortsatt forventer å bli sjekket ut av saken.

Les også: Politiet vil ha psykiatrisk vurdering av siktet (37)

- Mistanken er styrket

Forrige uke uttalte politiet at mistanken mot de to siktede i Sigrid-saken styrket etter at saken har vært etterforsket i to uker.

– De lange avhørene av 64-åringen betyr ikke at hans status som siktet er endret. Vi fortsetter avhørene av ham til uken. Vi mener vi er på riktig spor, og at mistankene mot de to er styrket, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde i Oslo politidistrikt til NTB.

Paralellt med avhørene jobber etterforskerne på spreng med å avdekke nye spor i saken.

– Vi har gjort funn blant annet i Tømteveien etter pågripelsene som vi mener understøtter vår mistanke og den siktelsen som beskriver ugjerningen per i dag, sier Rohde.

Les også:

Barndomsvenn av siktet: - Det er dette jeg har fryktet

- Skjønner at enkelte reagerer på Twitter-utbruddet til Rohde

Sigrids bestefar: - Sorgen blir tung å bære


Les alt om Sigrid-saken

Les flere nyheter her

Personvernpolicy