Gravid kvinne (37) døde i basehopp-ulykke

Svenske Wioletta Roslan skulle bare ta ett hopp til. Kjæresten så hjelpesløst på mens kona forgjeves kjempet for å utløse skjermen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tragiske ulykken som skjedde i Bern i Sveits, har sjokkert en hel verden.

Wioletta var gravid i fjerde måned og ønsket å hoppe en siste gang før hun skulle bære frem hennes og kjæresten Aleksander Domalewskis barn.

Kjæresteparet og tre andre menn skulle hoppe fra Mürrenfluh-klippen, da alt gikk galt.

Ga opp og strakte ut armene

Sammen hoppet de utenfor klippen og fulgte hverandre nedover det 300 meter lande fallet. Da Aleksander dro i snora for å utløse skjermen så han ned på sin kjære som forgjeves kjempet for å utløse sin skjerm, til ingen nytte.

– Aleksander har fortalt meg at han så hvordan Wioletta kjempet for å utløse skjermen, sier Wiolettas mor, Halina Zaniewska-Pettersson, til Expressen.

– Til slutt ga hun opp og strakte ut armene, forteller Zaniewska-Pettersson.

– Et normalt liv er kjedelig

19 år gammel fikk Wioletta interesse for ekstremsport. Stedet hvor ulykken skjedde skal ha vært kvinnens favorittsted å hoppe fra. Til en sveitsisk tv-stasjon skal Wioletta ha fortalt at hun kun følte seg levende når hun fikk holde på med ekstremsport.

– Et normalt liv er kjedelig. Jeg vet at døden alltid er en mulighet, men man har bare en viss tid her på jorden. Når solen går ned, er du død, uansett hvem du er, skal hun ha sagt.

Les også: Nordmann døde i basehoppulykke

– Sitter igjen med minnene

Moren forteller til den engelske avisa Daily Mail at hun har vært svært bekymret for datterens luftige svev.

– Jeg var alltid vettskremt, hver gang jeg fikk høre at hun holdt på med den sporten igjen. Jeg har i lengre tid fryktet det verste. Da hun sa at hun skulle gjøre ett siste hopp mens hun var gravid, ba jeg henne om å ikke gjøre det, sier Zaniewska-Pettersson.

Nå sitter hun igjen uten sin datter og kommende barnebarn.

– Wioletta kunne ikke forestille seg et liv uten basehopping. Alt jeg sitter igjen med nå, er minner, sier moren.

Les også: Basehoppere - de muterte lemen...

Les flere nyheter

Personvernpolicy