Tromsø knuste Lillestrøm

SUVERENE: Tromsøs Thomas Kind Bendiksen scoret Tromsøs andre mål i eliteseriekampen i fotball mellom Tromsø IL og Lillestrøm på Alfheim stadion mandag kveld. Får gratulasjoner fra Tromsøs Zdenek Ondrásek, Hans Julius Eriksen Norbye og Saliou Ciss. (Foto: NTB scanpix)
SUVERENE: Tromsøs Thomas Kind Bendiksen scoret Tromsøs andre mål i eliteseriekampen i fotball mellom Tromsø IL og Lillestrøm på Alfheim stadion mandag kveld. Får gratulasjoner fra Tromsøs Zdenek Ondrásek, Hans Julius Eriksen Norbye og Saliou Ciss. (Foto: NTB scanpix)

Tromsø har ikke gitt opp håpet om medaljer. Mandag ble Lillestrøm ydmyket og sendt hjem med 1-5-tap. «Gutan» har fått teft på Rosenborgs tredjeplass.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tromsø – Lillestrøm 5-1 (2-1):

Mål: 1-0 Fredrik Björck (23), 2-0 Thomas Kind Bendiksen (27), 2-1 Petter Vaagan Moen (38), 3-1 Zdenek Ondrasek (53), 4-1 Björck (57), 5-1 Ondrasek (60).

Dommer: Svein Oddvar Moen.

Gult kort: Petter Vaagan Moen, Lillestrøm.

Lagene:

Tromsø (4-4-2): Benny Lekström – Ruben Kristiansen, Fredrik Björck, Miika Koppinen (Hans Julius Norbye fra 14.), Saliou Ciss – Thomas Kind Bendiksen (Magnus Andersen fra 71.), Serigne Modou Kara Mbodji, Ruben Yttergård Jenssen, Thomas Drage – Zdenek Ondrasek, Aleksandar Prijovic (Ole Martin Årst fra 76.).

Lillestrøm (4-4-2): Sead Ramovic – Fredrik Stoor, Espen Nystuen, Anders Østli, Ruben Gabrielsen – Bjørn Helge Riise, Henning Hauger, Petter Vaagan Moen, Ohi Omoijuanfo (Mathis Bolly fra 79.) – Thorstein Helstad (Fredrik Gulbrandsen fra 82.), Erling Knudtzon (Johan Andersson fra 61.)

Det er riktignok hele sju poeng opp, men vinner Tromsø den utsatte kampen mot Sandnes Ulf, er det bare fire poeng som skiller. På ny en neglebitene høst for Kanarifansen. Laget må virkelig skjerpe seg for at det skal unngå å havne i nedrykksstriden med begge beina.

– 1. omgang var god, mens 2. omgang var helt outstanding. Det som gledet meg mest var at vi var så gode mot etablert forsvar. Det var overraskende at LSK ikke var bedre en laget viste her. Vi selv holdt et veldig høyt nivå, sa TIL-trener Per-Mathias Høgmo.

Her kan du lese alt om kampen i ABC Nyheters live-senter

Ny seriefinale mot Molde?

– Vi spilte seriefinale mot Molde i fjor, og jeg ser ikke bort fra at vi gjør det samme 5. november når Molde kommer på besøk, sa en offensiv Høgmo.

Som vanlig var hjemmelaget solid på «Fort Alfheim». Spillerne klarte å slippe seg mer løs og fikk finspillet til å sitte. Fredrik Björck sendte vertene i føringen etter at han viderebefordret en corner i mål med hodet. I trekket før hadde Aleksandar Prijovic en kjempestor mulighet som LSK-forsvaret så vidt fikk klarert til hjørnespark.

Tromsø var også som vanlig giftige på sine kontringer. Fem minutter etter 1-0 gjorde Thomas Kind Bendiksen sitt første eliteseriemål på en kontring. Han rundlurte LSKs Fredrik Stoor og banket ballen i mål via stolpen.

Tromsøs unggutter Bendiksen og Thomas Drage var utrolig hissige på grøten, og den tidligere Tromsø-målvakten Sead Ramovic hadde mer enn nok å gjøre.

Les også: RBK henger med i gullkampen

Vraket Kippe

Petter Vaagan Moen, slo igjennom som «Mjøsas Beckham» med sitt eminente venstrebein. Sju minutter før hvilen satte han et frispark i mål. Ballen gikk via Zdenek Ondrasek i Tromsø-muren.

På Åråsen i vår ledet også Tromsø 2-0 før Lillestrøm skjønte alvoret. Den gang klarte romerikingene å snu kampen og vinne 4-2. Denne gangen klarte ikke Magnus Haglunds gutter å gjenta den bedriften.

LSK-treneren hadde mandag valgt å vrake veteranen Frode Kippe. Han var dypt savnet ved flere anledninger. Kippe har sin styrke i tøffe hadde dueller og var dessuten spesielt savnet på dødballene som «gutan» utnyttet effektivt.

– Vi har tre-fire jevngode stoppere. At Kippe ikke spiller i dag har ingenting å si for utfallet, mente LSK-treneren.

– Jeg er selvfølgelig skuffet over å måtte sitte på benken. Vi visste at det ville bli en duellkamp, for det er det alltid mot Tromsø, men man må bare være lojal til trenerens uttak, sa Kippe.

Les også: 12 huskeregler for fotballforeldre

- Lot oss knekke

Etter pause gikk hjemmelaget raskt opp til 3-1, 4-1 og 5-1 og avgjorde kampen tidlig på den måten. Zdenek Ondrasek gjorde det godt igjen for «selvmålet» sitt var mannen bak 3-1 og 5-1. I mellomtiden hadde Björck satt sitt andre mål for kvelden etter en ny corner og like tafatt forsvarsspill fra LSK sin side.

Dermed tok også tsjekkeren seg til toppen av toppscorerlisten med sine 12 fulltreffere denne sesongen. Han deler den med Haugesund Nicola Djurdjic og Moldes Davy Claude Angan.

– Vi hadde sjansen til å gjøre 2-2 helt i begynnelsen av 2. omgang, men vi lot oss knekke av 3-1-målet, sa Haglund.

Les også: Romantikken blomstrer i FIFA 13


Les flere nyheter

Personvernpolicy