Jente løslatt etter blasfemianklager i Pakistan

Rimsha Masih blir fulgt av politiet etter hun ble løslatt. Foto: NTB scanpix
Rimsha Masih blir fulgt av politiet etter hun ble løslatt. Foto: NTB scanpix

Den kristne pakistanske jenta som har sittet tre uker i fengsel anklaget for blasfemi, ble lørdag løslatt mot kausjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ansatt ved høysikkerhetsfengslet Adiala i byen Rawalpindi bekrefter opplysningene fra en pakistansk minister.

Rimsha Masih ble pågrepet 16. august etter at muslimske naboer anklaget henne for å ha satt fyr på islamske religiøse tekster. Arrestasjonen har vakt internasjonal oppsikt, og tidligere denne uken ble en muslimsk leder pågrepet, mistenkt for å ha plantet bevis hos jenta. Jenta antas å være rundt 14 år gammel, og er blitt beskrevet som noe psykisk utviklingshemmet.

Rimsha Mashi er løslatt. foto: NTB scanpixRimsha Mashi er løslatt. foto: NTB scanpix

Fredag bestemte en domstol i hovedstaden Islamabad at Masih kunne løslates mot en kausjon på 1 million pakistanske rupi, eller drøyt 60.000 kroner. Det skal være første gang noensinne at en person som er anklaget for blasfemi i Pakistan, løslates mot kausjon.

Les også: – Imam plantet falskt blasfemi-bevis

En pakistansk fjernsynskanal viste lørdag bilder av henne i et helikopter som etter løslatelsen skulle bringe henne til et hemmelig sted.

Menneskerettighetsforkjempere har reagert sterkt på saken. Aktivister er bekymret for jentas sikkerhet, samt kårene for flere hundre kristne som har flyktet fra slummen hvor hun ble pågrepet.

Blasfemi kan i Pakistan straffes med dødsstraff. Det har tidligere hendt at vanlige folk har drept personer som har vært anklaget for blasfemi, selv om de er blitt frikjent av en domstol.

Les også: Muhammed-tegner støtter islam-hatere

Les flere nyheter

Personvernpolicy