Teknotiser:

Få kinoopplevelsen rett på hodet

Med dette hodesettet kan brukeren se film i 2D og 3D. Foto: Produsenten
Med dette hodesettet kan brukeren se film i 2D og 3D. Foto: Produsenten

Et hodesett for både syn og hørsel skal gi deg en fullverdig kinoopplevelse i både 2D og 3D. Her er flere nyheter fra teknologiverdenen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sony HMZ-T2, en såkalt Personal 3D Viewer, er en gedigen brilleinnretning som de færreste av oss vil trenge. Dette er et hodesett for både syn og hørsel. Fokuset er på den visuelle delen, der to OLED-skjermer – ett for hvert øye – gir deg muligheten til å se film og spille spill i både 2D og 3D. Synsfeltet er oppgitt til 45 grader, noen som skal gi «en fullverdig widescreen kinoopplevelse». Lyd er en naturlig del av både film- og spillopplevelsene. Brillene har forskjellige valgfrie lydmodi, samt et 360 graders lydfelt. Veiledende pris er oppgitt til 8200 norske kroner. Tilgjengelig fra desember. (tek.no)

James Bond-mobil

Sonys nye mobiltelefon, Xperia T, vil dukke opp i den kommende James Bond-filmen «Skyfall». Bond selv vil bruke mobilen, sier ryktene. Telefonen har en skjerm på hele 4,55 tommer, med oppløsning på 1280 x 720 punkter. Den benytter en Qualcomm MSM8260-brikke med 1,5 GHz tokjerneprosessor.

Xperia J er lillebroren blant Sonys nye telefoner, med en 4-tommers skjerm med oppløsning på 854 x 480 punkter. Den har en 1 GHz Qualcomm-prosessor og kommer med Android 4.0. Både Xperia T og Xperia J blir lansert i Norge på et senere tidspunkt. Først kommer den tredje av de nye Sony-mobilene, Xperia V, som har noe mindre skjerm enn Bond-mobilen. (tek.no)

Les også: Ny supermobil

3G og Android

Samsung Galaxy Camera fusjonerer mobiltelefonen og super zoom-kameraet. Selv om Galaxy Camera har hentet en nesten fullstendig meny fra Samsungs mobiltelefoner, ser det ut som et litt stort kompaktkamera. Her er det et avrundet grep til å holde i, og et utstikkende hus til optikken. Galaxy Camera betjenes like godt enten du holder det horisontalt eller vertikalt. Som på referansetelefonen for Android 4, Samsung Galaxy Nexus, er alt av snarveier flyttet inn på skjermen. LCD-skjermen er i HD og på hele 4,8 tommer. (tek.no)

Sonys første 4K-TV

I et hav av nyheter på forbrukermessen IFA i Berlin, lanserte Sony sin aller første 4K TV, i form av 84-tommer-beistet XBR 84X900. Med en oppløsning på hele 3,840 x 2,160 piksler (fire ganger så mye som dagens 1080p-TV-er) skal TV-en levere sylskarpe bilder. Dette er Sonys første TV som bruker passiv 3D-teknologi. TV-en har to vertikale 50-watts høyttalerrader, som Sony sier kan gi deg 5.1 surroundlyd. Via innebygget WiFi kan TV-en fjernkontrolleres med en egen applikasjon, og via den trådløse overføringsprotokollen DLNA kan du sende alt fra bilder, filmer og musikk direkte over til TV-en. (tek.no)

PC-en er et nettbrett

Da mobilen ble mer lik en PC, fikk den navnet smartmobil. Nå har Samsung også lansert det de kaller «Smart PC». Den kjører Microsoft Windows 8, og utfordrer det tradisjonelle skillet mellom nettbrett og PC. For å gjøre forvirringen total kommer også Smart PC i to ulike varianter. Den ene varianten er et mer eller mindre vanlig nettbrett med en nedskalert versjon av Windows 8. Den andre varianten heter Ativ Smart PC pro, og er en fullverdig Windows 8-PC forkledd som et vanlig nettbrett. PC-en har tastatur, og kan klappes sammen som en bærbar PC. Samsungs Windows 8-brett er under én cm tykt uten tastatur, og under 2 cm med tastaturet på. (tek.no)

Les også:

Minnepenn forkledd som tampong

Bokstavelig ur og Photoshop på nett

Tapetet som stenger wifi-snylterne ute

Les flere nyheter her

Personvernpolicy