Fant levende baby i likhus

Foreldrene møtte pressen da datteren Luz Milagros var en måned gammel. (Foto: NTB scanpix)
Foreldrene møtte pressen da datteren Luz Milagros var en måned gammel. (Foto: NTB scanpix)

Foreldrene fikk beskjed om at babyen var dødfødt, men fant henne levende på likhuset nord i Argentina. Fem måneder senere får de ta med seg datteren hjem fra sykehuset.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da Analia Boutet fødte en jente tre måneder før termin 3. april i år, fikk hun beskjed om at babyen var dødfødt. Det medisinske teamet hadde ikke funnet noen vitale tegn.

Men da foreldrene gikk ned til det avkjølte likhuset på sykehuset 12 timer senere, fant de den lille babyen skjelvende i kisten, melder BBC.

Boutet var i uke 26 av graviditeten da hun fødte sitt femte barn på et sykehus i Resistencia i Argentina. Den vesle jenta veide bare 780 gram da hun ble født.

Les også: Spansk nonne anklages for å ha bortført baby

Denne uken, fem måneder senere, fikk foreldrene for første gang ta med seg datteren Luz Milagros hjem fra sykehuset. De kaller henne en mirakelbaby.

Får pustehjelp

Luz har fått medisinsk hjelp siden fødselen, både ved et sykehus i Buenos Aires og i Resistencia.

Ifølge legene er jenta fremdeles svært svak. Hun får fortsatt hjelp til å puste og mat gjennom en sonde, og vil trenge medisinsk oppfølging i lang tid fremover.

Israelsk jente døde

I 2008 opplevde et foreldrepar i Israel nesten det samme. Legene fant ikke tegn til liv da datteren ble født lenge før termin, men da foreldrene skulle ta et siste farvel seks timer senere, fant de henne levende i likhuset.

Den gangen fikk historien ikke en lykkelig slutt, dagen etter døde jenta som bare veide rundt 600 gram.

Les saken: Baby våknet opp fra døden

Les flere nyheter her

Personvernpolicy