Sigrid-siktet byttet ut mobiltelefon

DRAPSSIKTET: Den 37 år gamle mannen skal, ifølge VG, ha byttet mobiltelefon kort tid etter at Sigrid forsvant. (Foto: Privat)
DRAPSSIKTET: Den 37 år gamle mannen skal, ifølge VG, ha byttet mobiltelefon kort tid etter at Sigrid forsvant. (Foto: Privat)

Mobiltelefonen til den drapssiktede 37-åringen var ikke i bruk da Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) forsvant, men samme dag dukket det opp et nytt mobilnummer i hans navn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mobilbruken til 37-åringen som pekes ut som hovedmannen i drapssaken, er svært sentral i grunnlaget politiet har for å sikte ham, skriver VG.

Ifølge opplysninger avisa har fått tilgang til skal mobiltelefonen til 37-åringen ikke ha vært i bruk den natta Sigrid forsvant.

Kvelden etter skal det derimot ha dukket opp et nytt nummer i hans navn på en basestasjon som dekket et lagerlokale på Bryn, kun to kilometer unna barnehagen der flere av Sigrids eiendeler ble funnet.

I avhør med politiet skal 37-åringen ha forklart at han bor i dette lagerlokalet når han er i Oslo.

Sentrale spor

Torsdag skal kriminalteknikere ha tatt seg inn i den siktedes leilighet i Ålesund. Der skal de blant annet ha funnet emballasjen til en nyinnkjøpt Nokia-telefon.

I tillegg etterforskes bompasseringene til 37-åringens grønne Citröen ved en bomstasjon like ved der Sigrid forsvant. Den samme bilen som han solgte, med skader på panser og frontrute, få dager etter at Sigrid forsvant.

Fredag sier mannen forsvarer, John Christain Elden, at hans klient avviser å ha kjørt bilen på det aktuelle tidspunktet.

– Jeg bestrider ikke at det på det nåværende tidspunkt er grunnlag for en slik mistanke (at Sigrid mistet livet i en trafikkulykke red. anm), selv om min klient bestrider å ha kjørt bilen, sier Elden til NTB.

Den siktede skal imidletid ha innrømmet at han befant seg i nærheten av Kolbotn den aktuelle natten i tidligere avhør, skriver VG.

Les også: - Sigrid hadde store hodeskader

- Familien er livredde ham

Torsdag fortalte barndomsvennen til den drapssiktede 37-åringen til ABC Nyheter at «det er dette jeg har fryktet».

– Han har hatt store problemer i mange år. Jeg prøvde ved flere anledninger å få han til å oppsøke profesjonell hjelp. At han nå er siktet i saken overrasker meg ikke, fortalte vennen.

Fredag forteller en nær slektning av 37-åringen at han hadde besøksforbud mot en rekke familiemedlemmer. Fem i tallet.

Til Dagbladet forteller kvinnen at mange i familien har vært bekymret og redde for mannen.

- Han har drapstruet og terrorisert flere i familien, og han har fått besøksforbud mot to av søstrene sine, sin far, en tante og en fetter, forteller hun til avisa.

Les også: Obduksjonsrapporten viser ingen spor av misbruk

Nekter

Torsdag ble den 37 år gamle mannen varetektsfengslet i fire uker. Det samme ble 64-åringen som også er siktet i saken. Begge nekter enhver befatning med drapet.

Politiet jobber nå med flere teorier om hva som skjedde med Sigrid, blant annet at 37-åringen kjørte på henne, kidnappet henne og til slutt tok livet av 16-åringen.

– Den teorien har ikke nådd oss, så det får står for politiets regning, uttalte 37-åringens forsvarer John Christian Elden torsdag.

Sigrid ble funnet i et skogholt nedenfor verkstedet på Kolbotn der den siktede 64-åringen holder til.

Politiets teori er at han har hatt en medvirkende rolle, men det er foreløpig ikke kjent om de knytter ham direkte til selve drapshandlingen.

Les også: Politiet har jaktet drapssiktet i flere uker

- Vi hadde flaks

Samtidig er politiet åpne om at de var heldige da de fant Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) mandag kveld.

Politiadvokat Cecilie Gulnes fortalte torsdag ettermiddag at grunnlaget for politiets aksjon mandag kveld ble utløst av en begjæring fra Sunnmøre politidistrikt om å pågripe 37-åringen for truende oppførsel.

– Vi satte i gang etterforskning og lokaliserte ham sammen med hans nå medsiktede. Etterforskningen ga også grunnlag for å sikte 64-åringen for dokumentfalsk basert på bruk av falske bilskilter, fortalte hun et samlet pressekorps.

Med det utgangspunktet gikk politiet til aksjon mot en eiendom i Oppegård.

– Det var et stort område, og vi så det som hensiktsmessig å bruke hund, og det var denne hunden som fant Sigrid. Uten hunden, er det ikke sikkert hun hadde blitt funnet, sa Gulnes.

Les også:

Begge siktede hevder å ha alibi

Stoltenberg kondolerte Sigrids familie


Les flere nyheter

Personvernpolicy