Kritikk mot sen redning av fireåring i drapsdrama

DREPT. Familien som onsdag ble rammet av et brutalt angrep i den franske delen av Alpene, skal ha bodd på en campingplass like ved. To jenter på fire og åtte år overlevde angrepet, mens det som trolig er foreldrene og bestemoren ble drept. Også en syklist ble funnet drept like ved familiens bil. Foto: Robert Pratta / Reuters / NTB scanpix
DREPT. Familien som onsdag ble rammet av et brutalt angrep i den franske delen av Alpene, skal ha bodd på en campingplass like ved. To jenter på fire og åtte år overlevde angrepet, mens det som trolig er foreldrene og bestemoren ble drept. Også en syklist ble funnet drept like ved familiens bil. Foto: Robert Pratta / Reuters / NTB scanpix

Kritikken hagler mot myndighetene etter at en fire år gammel jente ble liggende i åtte timer under sin drepte mor i en bil i de franske Alpene. Rot og byråkrati kan ha forlenget påkjenningene for jenta.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun slapp fysisk uskadd fra det fordi hun ifølge en fransk tjenestemann «greide å gjøre seg fullstendig usynlig». Men torsdag fikk myndighetene nærgående spørsmål om hvorfor det tok så lang tid før hun ble reddet ut av bilen.

– Vi hadde ordre om ikke å åpne dørene på bilen eller flytte på likene i den, forklarte Benoit Vinnemanne i det lokale politiet.

For hvis dørene ble åpnet, kunne vinduene gå i knas – og da ville den tekniske etterforskningen bli så mye vanskeligere, fikk politifolkene høre.

Les også: En av de drepte i Alpene var svensk

Drept

Fordi politifolkene måtte vente på kriminalteknikere fra Paris, slapp ikke fireåringen ut før nærmere midnatt natt til torsdag. Både moren og faren, en irakiskfødt mann bosatt i England, ble drept i det brutale angrepet onsdag. Hennes åtte år gamle søster ble funnet alvorlig såret like ved bilen.

Også jentas bestemor og en fransk syklist ble funnet døde på åstedet i Chevaline sørøst i Frankrike. Den eldste av de to drepte kvinnene hadde både svensk og irakisk pass, opplyste fransk politi på en pressekonferanse torsdag.

Angrepet beskrives som svært rått og brutalt, og ifølge etterforskningsleder Eric Maillaud var det ingen tvil om at angriperne ønsket å drepe. Han kan imidlertid ikke fastslå om drapene ble utført av profesjonelle.

Les også: Fireåring funnet i live etter skuddrama i Frankrike

Hodeskader

Den sårede åtteåringen er innlagt på sykehus i byen Toulouse med brudd på hjerneskallen og store hodeskader etter å ha blitt kraftig banket opp. Hun ble også skutt i skulderen, men var torsdag utenfor livsfare selv om hun ble holdt bevisstløs fordi hun skulle gjennom flere operasjoner.

Fireåringen skal ha vært i sjokk etter angrepet, men smilte da hun endelig ble tatt hånd om.

– Hun hørte lyder og rop, men hun kan ikke fortelle oss noe mer enn det. Hun er bare fire år gammel, sier etterforskningsleder Eric Maillaud.

Politiet kjenner fortsatt ikke bakgrunnen for skytedramaet. Det har blitt spekulert på om familien er blitt utsatt for et mislykket ran eller om angrepet var planlagt og målrettet. En annen teori er at familien kan ha blitt vitne til en narkotikahandel, opplyser en politikilde til radiostasjonen Europe 1.

Bilen ble oppdaget av en syklist ved firetiden onsdag ettermiddag. Syklisten var britisk og veteran fra det britiske flyvåpenet RAF, ifølge politiet. Flere øyenvitner har fortalt at de så en bil kjøre bort fra området i høy fart omtrent da angrepet fant sted.

Les også: Fire drept i skuddrama i Frankrike

Les flere nyheter

Personvernpolicy