En av de drepte i Alpene var svensk

Familien som onsdag ble rammet av et brutalt angrep i den franske delen av Alpene, skal ha bodd på en campingplass like ved. To jenter på fire og åtte år overlevde angrepet, mens det som trolig er foreldrene og bestemoren ble drept. Også en syklist ble funnet drept like ved familiens bil. Foto: Robert Pratta / Reuters / NTB scanpix.
Familien som onsdag ble rammet av et brutalt angrep i den franske delen av Alpene, skal ha bodd på en campingplass like ved. To jenter på fire og åtte år overlevde angrepet, mens det som trolig er foreldrene og bestemoren ble drept. Også en syklist ble funnet drept like ved familiens bil. Foto: Robert Pratta / Reuters / NTB scanpix.

I åtte timer lå den fire år gamle jenta skjult under den drepte moren i familiens bil i de franske Alpene. Det brutale drapet ryster Europa.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I alt fire personer er funnet døde etter at en britiskregistrert BMW ble angrepet av ukjente gjerningsmenn i Chevaline sørøst i Frankrike onsdag. Tre av dem satt i bilen, to kvinner og en mann.

Ei åtte år gammel jente ble funnet alvorlig såret like ved bilen, mens hennes fire år gamle søster er fysisk uskadd.

Den eldste av de to drepte kvinnene hadde både svensk og irakisk pass, opplyste fransk politi på en pressekonferanse torsdag.

Alle de drepte skal ha blitt skutt i hodet, opplyser etterforskningsleder Eric Maillaud.

Angrepet beskrives som svært rått og brutalt, og ifølge etterforskningsleder Maillaud var det ingen tvil om at angriperne ønsket å drepe. Han kan imidlertid ikke fastslå om drapene ble utført av profesjonelle.

Les også: Fire drept i skuddrama i Frankrike

Under morens ben

Jenta (4) som ble funnet hele åtte timer etter at politiet ankommet åstedet skal ha vært livredd da politiet først kom til stedet.

Den unge jenta ble funnet stiv av frykt under hennes egen mors ben.

Ifølge Daily Mail skal jenta ikke ha sett forskjell på politiet og de antatte gjerningsmennene.

Fransk politi får torsdag kritikk etter at de ikke gjennomsøkte bilen, hvor den unge jenta lå livredd, da de først ankom åstedet få minutter etter skyteepisoden.

Det var først da etterforskningsspesialister fra Paris kom til stedet at jenta ble funnet. Da hadde det det gått hele åtte timer siden politiet først fikk meldinger om skytemassakren.

Politi får kritikk

4-åringen skal ha vært på ferie med sin familie da ukjente gjerningsmenn skal ha skutt mot bilen de satt i.

Det er jentas far, mor, bestemor og en tilfeldig syklist som ble drept av skuddsalvene, men hennes åtte år gamle storesøster ble funnet levende. Hun ligger nå på et lokalt sykehus, hvor tilstanden betegnes som stabil.

Politiet håper storesøsteren kan fortelle mer om det som skjedde. De to jentene blir beskyttet av politiet i frykt for at gjerningspersonen skulle prøve å oppsøke dem.

– Storesøsteren har kraniebrudd etter det brutale overfallet. Hun er lagt i kunstig koma og må opereres, sier talsmannen for den lokale påtalemyndigheten, Eric Maillaud.

Les også: Fireåring funnet i live etter skuddrama i Frankrike

Skremt av politiet

Til Daily Mail sier en talsmann for fransk politi at de ikke ville gå inn i bilen før de hadde gjort en rekonstruksjon av drapene.

– Vinduene hadde kulehull i dem, men hadde ikke falt sammen. Frykten var at de ville det om dørene ble åpnet, sier talsmannen.

Men da politiets etterforskere ankom stedet oppdaget de raskt en skikkelse under morens ben.

– De fant en liten jente som var skremt, men uskadd.

– Hun begynte å smile og snakke engelsk da en politimann tok henne i armene og dro henne ut av bilen, sier talsmannen

Les også: Brødre pågrepet for drap på 13-åring i Sverige

Hørte skrik og lyder

Den unge jenta skal ha hørt flere lyder og rop, men kunne ikke si noe om hendelsesforløpet.

Det ble funnet 15 tomhylser rundt familiens BMW, men ingen våpen.

Annecy-sjøen ligger nær grensene til Sveits og Italia og er et yndet turistmål med mange franske og utenlandske besøkende. Mange briter eier også feriehus i området.

Les også:

Brødre pågrepet for drap på 13-åring i Sverige

12 års fengsel for øksedrap i Sverige

Les flere nyheter

Personvernpolicy