Begge siktede begjærer løslatelse

BEGJÆRER LØSLATELSE: John Christian Elden er den siktede 37-åringens forsvarer. Han mener det ikke er skjellig grunn til mistanke om forsettlig drap mot hans klient. (Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix)
BEGJÆRER LØSLATELSE: John Christian Elden er den siktede 37-åringens forsvarer. Han mener det ikke er skjellig grunn til mistanke om forsettlig drap mot hans klient. (Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix)

Advokat John Christian Elden avviser grunnlaget for drapssiktelsen mot 37-åringen som er pågrepet i Sigrid-saken. Politiet har fortsatt mange ubesvarte spørsmål.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er ikke skjellig grunn til mistanke om forsettlig drap, sier Elden etter fengslingsmøtet i Oslo tingrett torsdag.

Både 37-åringen og den medsiktede 64 åringen begjærte seg løslatt under fengslingsmøtet.

- Den vurderingen er vi helt uenige i. Det er også derfor vi har begjært varetektsfengsling med utgangspunktet i den siktelsen som foreligger, sier politiadvokat Cecilie Gulnes som svar på Eldens kommentar.

Påtalemyndigheten fikk forøvrig medhold i at fengslingsmøtet for de siktede skulle gå for lukkede dører.

Les også: Politiet: - Vi hadde flaks

- Vi vet ikke hvor, når eller hvordan

Politiet jobber for å finne ut når, hvor og hvordan Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) ble drept. De tror de siktede har svarene de er ute etter.

– For oss var det en milepæl å finne Sigrid, men vi har mye arbeid foran oss, forklarte politiadvokat Gulnes på en pressekonferanse torsdag ettermiddag.

Påtalemyndigheten mistenker både 37-åringen og 64-åringen for forsettlig drap på Sigrid, og begjærer begge fengslet i fire uker, med brev- og besøks- og medieforbud og full isolasjon de første to.

– Bortsett fra gjenstandene som er funnet, forsvant Sigrid plutselig. Hun ble funnet et godt stykke unna der hun forsvant. Vi vet ikke hvor, når eller hvordan hun er drept, sier Gulnes, som legger til at det viktigste arbeidet nå er å finne å få svar på hva som skjedde med Sigrid, fortalte Gulnes.

Les også: Politiet: - Siktede ville drepe

- Vi må være restriktive

Sigrid ble funnet en måned etter at hun forsvant, og politiet har fortsatt mange ubesvarte spørsmål.

- Hun gikk nærmest opp i røyk. Hun ble borte veldig plutselig, uten at det er noen gode spor etter henne, bortsett fra de gjenstandene dere er kjent med. Det har vært veldig sannsynlig at et kjøretøy har vært involvert og at hun raskt er blitt fraktet bort fra stedet, sa Gulnes.

Politiadvokaten sier i et intervju med TV 2 Nyhetskanalen at det etter pågripelsene er gjort flere funn som knytter de siktede sterkere til funnet av den drepte 16-åringen. Hun vil ikke gå nærmere inn på hva slags funn det er snakk om.

– Vi må dessverre være restriktive, og jeg kan ikke ikke gå inn på detaljer som kan skade etterforskningen, forklarte Gulnes.

Les også: Sigrids bestefar:- Sorgen blir tung å bære

Mange spekulasjoner

Den 37 år gamle mannen satte seg i rettssal 127 i Oslo tingrett klokka 13 torsdag, med advokatene Karen Forbrigd og John Christian Elden ved sin side. Siktede opptrådte rolig i retten og snakket kort med sine forsvarere før dommeren kom inn.

Hans forsvarere motsatte seg begjæringen om lukkede dører, men retten imøtekom påtalemyndighetens ønske. Forbrigd var til stede under avhørene tirsdag, mens Elden overvar et to timer langt avhør onsdag kveld.

– Det er så mange spekulasjoner i denne saken, så det ville vært sunt dersom pressen kunne være til stede for å se hva påtalemyndigheten baserer saken på, sa Elden.

Han fortalte at politiet først siktet 37 åringen, som er fra Ålesund, for ordensforstyrrelse i hjembyen tidlig i vår.

– Kort tid etter fant de Sigrid Schjetne død, og tok deretter ut drapssiktelsen, sa Elden.

Les også: Facebook sperret profilen til siktet

Frykter lekkasjer

Litt før klokka 15 torsdag ble fengslingsmøtet for den 64 år gamle siktede i Sigrid-saken avsluttet i Oslo tingrett.

– Det var et godt fengslingsmøte, uttalte 64-åringens forsvarer Anne Karine Sigmond.

Hun kunne ikke kan gå inn på bevisene som ble lagt fram for retten ettersom det er et generelt forbud mot å referere fra fengslingsmøter.

Politiet er svært tilbakeholdne med opplysninger i saken. Etter en halv time etterkom retten påtalemyndighetens ønske om lukkede dører for ikke å skade etterforskningen.

Påtalemyndigheten frykter at det kan lekke opplysninger dersom mediene får være til stede og mener pressen driver en parallell etterforskning i saken.

De mener det kan være personer som sitter på viktige opplysninger, og at det kan være skadelig for etterforskningen dersom disse kommer ut.

Les også:

– Drapssiktet skal ha mistenkt en bekjent for drapet på Sigrid

Rohde takket de frivillige

Stoltenberg kondolerte Sigrids familie

Les flere nyheter

Personvernpolicy