Island – Norge sendes på Max

Norges bortekamper i VM-kvalifiseringen ble onsdag kjøpt opp av TV Norge. Dermed blir fredagens kamp mot Island sendt på norske TV-skjermer. (Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix).
Norges bortekamper i VM-kvalifiseringen ble onsdag kjøpt opp av TV Norge. Dermed blir fredagens kamp mot Island sendt på norske TV-skjermer. (Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix).

TV Norge kjøpte onsdag rettighetene til Norges bortekamper i VM-kvalifiseringen. Fredagens kamp på Island sendes på Max.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var lenge uklart om Norges start på veien mot Brasil ville bli vist på norske TV-skjermer. Årsaken var at norske TV-selskaper kviet seg over prisen.

– Vi er glade for endelig å kunne bekrefte at VM-kvalifiseringskampen mellom Island og Norge blir tilgjengelig for folk flest på MAX. Det samme gjelder resten av bortekampene i VM-kvalifiseringen. Norges kvalifiseringskamper er blant de mest populære og samlende sportssendingene på norsk TV, vi er derfor glade for å få muligheten til å være en del av denne begivenheten, sier Harald Strømme, administrerende direktør og ansvarlig redaktør i TVNorge.

Generalsekretær Kjetil Siem i Norges Fotballforbund er fornøyd med at Island-kampen blir TV-sendt.

– Det er ikke uvanlig at rettighetsforhandlinger drøyer, men da er det ekstra hyggelig når ting løser seg på en god måte. Nå er det opp til landslaget å gjøre det hele til en fest, sier Siem.

Les også: TV Norge kjøper Norges bortekamper

TV Norge kjøpte rettighetene av det internasjonale rettighetsselskapet Sportfive. Et bud fra NRK og TV 2 har tidligere blitt avvist. Også Cmore (tidl. Canal+) har sagt at prisen gjorde det uaktuelt for dem å sikre seg rettighetene.

Ifølge Kampanje ønsket Sportfive å selge alle Norges bortekamper i VM-kvalifiseringen i én pakke. De skal ha forlangt én million euro (7,3 mill. kroner) per kamp. Det gir en totalpakke på et sted mellom 35 og 40 millioner for fem kamper.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy