Kvinne siktet for å ha drept faren sin

En kvinne er pågrepet og siktet for forsettlig drap etter at en 66 år gammel mann ble funnet død i et hus utenfor Grimstad onsdag ettermiddag. Mannen skal være den siktedes far.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det bekreftet politiadvokat Ingrid Thorsen i Agder politidistrikt på en pressekonferanse onsdag kveld.

Ved halv to-tiden fikk politiet melding om at en person var funnet død i hjemmet sitt på Fevik utenfor Grimstad.

En politipatrulje kunne raskt konstatere at dødsfallet var resultatet av en kriminell handling. Noe senere bekreftet kriminalteknikere på stedet at det dreide seg om et drap.

Det var den drepte mannens kone som fant ham livløs og ringte en lege, som igjen kontaktet politiet, skriver Agderposten.

Familiær tilknytning

– Vi har siktet en 43 år gammel kvinne for forsettlig drap. Hun ble pågrepet hjemme hos seg selv rundt klokken kvart på seks, etter at hun selv hadde meldt seg for politiet, forteller Thorsen.

Politiadvokaten sier det er «en familiær tilknytning» mellom drapsofferet og den siktede kvinnen. Hun vil ikke utdype hva slags forhold det er snakk om, men politikilder bekrefter overfor Agderposten at de to er far og datter.

Thorsen kan heller ikke si noe om dødsårsaken.

– Det er for tidlig å si noe om eller komme med noen konklusjon. Det vil obduksjonen gi nærmere svar på, i tillegg til opplysningene som kommer fram i avhørene.

Ifølge VG skal mannen ha vært påført stikkskader.

Ikke kjent motiv

Thorsen sier det også er for tidlig å si noe om motivet for drapet så tidlig i etterforskningen. Agderposten skriver at kvinnen tidligere har politianmeldt faren, men at denne saken ble henlagt.

Ifølge avisen er politiets teori at det var en krangel om dette som førte til onsdagens knivdrap.

Den pågrepne kvinnen satt onsdag kveld i avhør i Kristiansand. Parallelt med dette ble det foretatt vitneavhør, og de tekniske undersøkelsen i boligen der den drepte ble funnet, fortsatte.

Kvinnen blir trolig fremstilt for varetektsfengsling fredag.Politiet i Agder har ikke bedt Kripos om bistand i drapssaken.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy