Arabisk vår gir jødisk høst:

Egypt forbyr jødiske høytider

Kroken på døra: De tyvetalls gjenværende jødene i Egypt får ikke lenger markere sine høytider i den siste fungerende synagogen, i Alexandria.
Kroken på døra: De tyvetalls gjenværende jødene i Egypt får ikke lenger markere sine høytider i den siste fungerende synagogen, i Alexandria.

Egyptiske myndigheter har forbudt feiring av jødiske høytider ved synagogen i Alexandria.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den siste rest av det hardt pressede jødiske samfunnet i Egypt får nå døra smelt igjen av de nye egyptiske myndighetene.

De egyptiske jødenes siste synagoge som er i drift, Eliahou Hanabi-synagogen i Alexandria, fikk denne uka forbud mot å markere jødisk nyttår og høytiden Yom Kippur.

Egyptiske myndigheters begrunnelse for inngrepet er sikkerhetsfaren dersom jøder skulle få avholde sine religiøse høytider, skriver avisa Ahram Online.

Dermed stenges jødiske seremonier ved denne synagogen for første gang på 176 år.

- Dette ser ut til å være slutten på jødisk liv i Egypt, sier Levana Zamir, som leder den internasjonale organisasjonen for jøder i Egypt, ifølge Jerusalem Post.

Jøder har hatt harde tider i Egypt i mange år, skriver svenske Dagen. I 1922 var det 80.000 jøder i Egypt. Nå er bare 20-30 igjen.

Les også: Harde angrep også på kristne i Egypt

Les også: Persident Morsy vil ha nasjonal gjenfødelse

Les andre nyheter her

Personvernpolicy